Nyhet

Selger svinbillig 4KTV

50 tommer og framtidens oppløsning går for en rimelig penge på amerikansk nettbutikk.

4K er neste stopp etter Full HD, men foreløpig er neste generasjons oppløsning utilgjengelig for folk flest med tanke på pris, tilgjengelighet og tilbud av 4K-innhold.

Både Samsungs og LGs 4KTV-er ser ut til å bli dyrere enn det folk flest gidder å ta seg råd til, men nå har det dukket opp et alternativ fra intet: Den ukjente TV-produsenten Seiki har kastet seg inn i 4K-kampen med en svinbillig 4KTV.

4K til under titusenlappen

Den amerikanske nettbutikken TigerDirect selger nemlig en 50 tommer stor 4KTV fra Seiki, til den nette sum av 1300 dollar.

Ved hjelp av litt beregninger av valuta og merverdiavgift, kommer den «norske» prisen på litt over 9 300 kroner. TigerDirect har gratis frakt på dette produktet, men nordmenn må sannsynligvis benytte seg av tredjepartstjenester som sender varer fra USA – og de jobber neppe gratis.

Hva byr TV-en på?

Så hva har denne 4KTV-en med modellnummeret S874-5004 å by på? For det første har den en oppløsning på 3840 x 2160 piksler. Skjermteknologien er LED-LCD, med en oppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Sideforholdet er 16:9, mens kontrastforholdet er 5000:1. Responstiden er oppgitt å være på 6,5 ms, mens blant tilkoblingene finner vi VGA og tre HDMI-kontakter.

Nå kan man spørre seg om det i det hele tatt er noen vits i å gå til innkjøp av en 4KTV nå, og spesielt med tanke på at dette er en fullstendig ukjent produsent. Det eksisterer så å si ingen TV-kanaler som viser innhold i 4K, men på den annen side har for eksempel Sony en 4K-mediespiller med en rekke spillefilmer ombord med oppløsningen.

Tenker du på amerikansk import?
Slik skaffer du rimelige varer fra USA »

(Kilder: TigerDirect via Engadget)

Les også
Fremtidens HDMI er endelig her
Les også
Har sluppet en ny og grisebillig 4K-TV
Les også
I dag sender Sony ut 4K-boksen
Les også
Billigere 4KTV-er på vei
Les også
– 4K blir vanlig innen et par år
Les også
Her er Sonys nye 4K-mediespiller
Les også
Så dyr blir Samsungs enorme 4K-TV
Les også
Hva er 4K?
Les også
Slik skaffer du rimelige varer fra USA
annonse