Til hovedinnhold

NSA frigir hemmelige dokumenter

Har nå bestemt seg for å lette på sløret.

Pablo H Caridad/Shutterstock.com, Wikipedia Commons

Etter at Edward Snowden dro NSAs store overvåkningsprogram PRISM ut i offentlighetens lys, har presset som oppstod ført til at flere opplysninger om overvåkningen har blitt avslørt.

Involverte IT-aktører har fått anledning til å offentliggjøre mer informasjon om forespørslene de mottar fra myndighetene, og nylig overrasket amerikanske myndigheter selv med å avsløre at en hemmelig rett har godkjent videre NSA-overvåkning.

Flere avsløringer

Nå kan det se ut til at den nye åpenhetspraksisen fortsetter. Nyhetsbyrået Reuters melder nemlig at amerikanerne skal frigi flere tidligere hemmeligstemplede dokumenter om NSAs overvåkningsprogram.

I tillegg til å inneholde mer informasjon om PRISM-programmet, vil dokumentene visstnok også avdekke flere opplysninger om den mystiske, lyssky retten som godkjenner overvåkningen.

Ifølge Reuters er det den amerikanske etterretningssjefen James Clapper som har tatt initiativ til denne nye offentliggjøringen av graderte dokumenter. Clapper skal ha påtatt seg å aktivt jobbe for større åpenhet og gjennomsiktighet.

Dokumentene skal visstnok avsløres allerede denne uken, og dermed er det altså ikke lenge til vi får se hva slags krutt de eventuelt har å by på denne gangen.

NSA drev med overvåkning av EU:
Avlyttet blant annet kontorer og møterom »

(Kilde: Reuters)

annonse