Til hovedinnhold

Se demo av verdens tynneste 7-tommersbrett

Huaweis nyeste nettbrett kan du også ringe med.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Amobil.no/Barcelona: Huawei lanserte flere produkter under årets mobilmesse i Barcelona. Blant disse er en smartmobil, Huawei G6, som neppe skremmer vannet av konkurrentene med sine spesifikajoner. I tillegg kom et rimeligere nettbrett med, kalt MediaPad M1, et nettbrett med 8-tommer skjerm og skjermoppløsning på 800 x 1280 punkter.

Huawei G6. Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Brettmobil med kjapt Internett

Men det er 6-tommeren X1 som har vakt størst oppmerksomhet. Dette er et nettbrett som er så tynt, har så smal ramme og veier så lite at du faktisk kan putte det i lommen og bruke det som en mobiltelefon.

Felles for alle Huaweis nye mobiler er at de er kjappe på mobilt Internett. Huawei fremstår i dag som en pådriver for utbygging og utvikling av LTE, som er 4G-teknologien vi benytter i Norge og det meste av verden ellers. Huawei er også sentrale i utviklingen av 5G.

Da er det ikke til å undres over at selskapet også vil fokusere på mobiltelefoner med stor skjerm tilpasset dagens og morgendagens tjenester.

Kobler flere egenskaper

Modellen X1 ble presentert som en krysning mellom behovene for batterikapasitet, netthastighet, mobiltelefon og nettbrett. Under presentasjonen la også CEO i Huawei Consumer Business Group, Richard Yu, stor vekt på at dette er et produkt som ikke bare er et nettbrett, men i like stor grad en mobiltelefon.

Han demonstrerte gledelig hvordan han kunne putte den i lommen, ikke bare på jakken, men også på buksene. Da får vi legge til at Yu bruker noe som minner om Dressmanns bilbukser, og ikke olabukser, slik nordmenn flest gjør. Synes du den blir i største laget å snakke i, kan du bruke det nye treningsarmbåndet fra Huawei som trådløs øreplugg.

Treningsarmbåndet teller skrittene du går, og kan også fungere som trådløs øreplugg.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Ikke toppspekket, men ...

Brettet har unektelig noe tiltrekkende ved seg. Skjermen utgjør 80 prosent av telefonens front, batteriet er på hele 5000 mAh, prosessoren er firekjernet, men jobber riktig nok bare på 1,2 GHz.

Vi har snakket med markedsansvarlig i Huawei, David Stone, som her gir deg flere detaljer om selskapets nyeste kjempemobiltelefon:

Les også: Alle lanseringssakene fra MWC i Barcelona

annonse