Til hovedinnhold

Dropper Windows 8 i nytt tilbud - satser på Windows 7

Den store PC-produsenten relanserer det gamle operativsystemet.

Adriano Castelli/Shutterstock.com

Microsofts nye operativsystem Windows 8 fikk som kjent ikke en udelt positiv mottakelse da det ble lansert i oktober 2012. Det store ankepunktet for mange var det påtvungne berøringsgrensesnittet, noe vi også nevnte i vår anmeldelse av operativsystemet.

Kanskje delvis på grunn av dette bestemte Microsoft seg for å forlenge løssalget av forgjengeren Windows 7, som fremdeles er den desidert største Windows-versjonen med en global markedsandel på rundt 52 prosent.

Bringes tilbake av HP

Som nettstedet Neowin melder, ser det nå ut til at verdens nest største PC-produsent HP også ønsker å slå et lite slag for det aldrende Windows 7.

På den amerikanske HP-nettsiden har selskapet nemlig lansert en kampanje hvor kunder kan velge å konfigurere nye PC-er med Windows 7 i stedet for Windows 8, mot et ganske betydelig prisavslag.

Ifølge kampanjenettsiden bringes Windows 7-alternativet tilbake «by popular demand», det vil at HPs kunder tilsynelatende har etterlyst et slikt tilbud.

Foreløpig alene

Man kan riktignok fremdeles få tak i nye PC-er med Windows 7 hos ulike produsenter om man leter litt, men da gjerne forhåndsinstallert i modeller beregnet på næringslivet.

HP ser på den annen side ut til å være det foreløpig eneste selskapet som går aktivt ut for å selge PC-er med det gamle operativsystemet til vanlige forbrukere.

Det at mange foretrekker eldre Windows-versjoner er for øvrig ikke noe nytt. I 2007 bestemte Microsoft seg for å forlenge salget av Windows XP etter Vista-lanseringen, på grunn av press fra kunder og PC-produsenter.

Kanskje vil Windows 9 gjøre slike tiltak unødvendige: Ifølge en blogger kommer operativsystemet i april 2015 »

(Kilde: Neowin, via The Verge)

annonse