Nyhet

Ny video går grundig igjennom nye HTC One

HTC One M8 lanseres tirsdag kveld – men allerede nå vet vi det meste om den nye toppmodellen.

Tirsdag ettermiddag klokken 16:00 norsk tid lanserer HTC etterfølgeren til sin HTC One-modell. Telefonen går under flere navn, blant annet HTC One M8, HTC One 2014, eller bare «den nye HTC One».

Amobil.no er tilstede under lanseringen, og vil liveblogge fra lanseringen fra klokken 16:00 tirsdag 25. mars.

GSM Arena fikk nylig tak i en Telstra-brosjyre med detaljert informasjon om den nye HTC-toppmodellen.Foto: GSM Arena

Det har vært en rekke lekkasjer før lanseringen, og det er lite som ikke er kjent om telefonen. I begynnelsen av måneden dukket det opp en 12-minutters video som viste telefonen, og nylig fikk også GSM Arena tak i en brosjyre fra den australske teleoperatøren Telstra, med detaljert informasjon om mobiltelefonens tekniske spesifikasjoner.

Nå har det dukket opp nok en videofilm, denne gangen i mye bedre kvalitet. Den fjorten minutter lange videoen har tysk tale, og gir en forholdsvis grundig gjennomgang av telefonen.

Videoen lå ute ganske lenge, men mandag kveld ble den fjernet fra YouTube.

Demonstrasjon av dobbeltkameraet

Blant annet viser videoen hvordan man kan endre fokus etter at bildet er tatt. På baksiden er det to kameraer. Det er ikke et 3D-kamera, men et 4,1 megapiksel ultrapixel-kamera pluss et 2,1 megapiksel kamera. Ifølge videoen brukes ekstrakameraet til å måle avstanden til ulike deler av motivet. Andre produsenter har også mobilkameraer med mulighet til å endre fokus etter at bildet er tatt, men ved å bruke to kameraer skal programvaren på en bedre måte klare å finne ut hvor langt unna ulike deler av motivet ligger.

Det er to LED-lamper i ulike farger, for å kunne få blitslys i ulike farger – og riktig fargebalanse i bildet.

Du kan tappe to ganger på skjermen for å vekke opp telefonen, slik du kan på blant annet nyere Nokia Lumia-mobiler. En annen funksjon lar deg stryke med fingeren nedenfra og opp for å vekke opp telefonen og vise den appen du sist hadde oppe.

Ifølge tidligere spesifikasjoner som GSM Arena har fått tak i, skal telefonen ha en Snapdragon 801-brikke med fire prosessorkjerner på 2,3 GHz. Batteriet skal være på 2600 mAh, og telefonen vil ha 16 GB lagringsplass og MicroSD-kortplass. Størrelsen skal være 146,36 x 70,6 x 9,35 millimeter, og telefonen vil veie 160 gram.

Les også: HTC One 2014 solgt på eBay »

Oppdatert: Dessverre er videoen nå fjernet.

(Kilde: Android Police)

Les også
Vinn eller forsvinn for HTC
Les også
HTC One 2014 solgt på eBay
Les også
Nå vet vi hva dobbeltkameraet i nye HTC One skal brukes til
Les også
HTCs nye flaggskip lekket i 12 minutter lang video
annonse