Til hovedinnhold

Telenor-toppene tjente 72,3 millioner kroner

Samtidig skal selskapet kvitte seg med 450 ansatte.

Telenors ni personer i konsernledelsen tjente totalt 72,3 millioner kroner i 2013, hvorav konsernsjef Jon Fredrik Baksaas tjente aller mest med nær 14,8 millioner kroner.

Nest mest tjente den mer ukjente Sigve Brekke, som leder Telenors operasjoner i Asia, der Telenor er kraftig inne i blant annet India, Pakistan og Bangladesh.

Les også: Sigve har tjent 90 milliarder for Norge (NA24)

Sigve Brekke leder Telenors operasjoner i Asia, og tjente nesten like mye som konsernsjefen i 2013.Foto: Mediehuset Nettavisen

Solide deler av godtgjørelsen til toppledelsen er bonuser og LTI-bonus. Sistnevnte er bonuser som går på at hvis selskapets aksjekurs øker, tjener lederne mer penger.

Av totalt 72,3 millioner kroner, var 27,7 millioner kroner ren grunnlønn.

– Ser vi på utviklingen i grunnlønn er det for Baksaas 2,9 prosent. Så leverte Telenor gode resultater i 2013, tross krevende markedsforhold, noe som påvirker bonus. Vi møtte de fleste av de finansielle målene, og kursen gikk opp. Avkastningen til aksjonærene fortsatte å utkonkurrere andre telekomselskaper, sier kommunikasjonssjef Glenn Mandelid til Nettavisen.

Kutt 450 ansatte

Meldingen om toppledelsens bonuser, kommer en drøy måned etter at det ble kjent at selskapet gikk ut med tilbud om sluttpakker til samtlige ansatte i selskapet. Ifølge administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge må rundt 450 av rundt 4000 ansatte i Norge belage seg på å finne en annen jobb.

– Vi kan aldri utelukke at det vil komme oppsigelser, men nå i denne runden forsøker vi for første gang frivillige sluttpakker, sa hun i forrige måned.

Kuttene skal foretas innen året, og begrunnes med at selskapet står overfor store investeringer.

– Hva tenker dere om bonusutviklingen sett opp mot alle ansatte som nå mister jobben?

– Prosessen med å bli færre ansatte har gått over flere år, og er naturlig i et teknologiselskap der stadig flere prosesser blir automatisert, sier Mandelid til Nettavisen.

Solid resultat

I 2013 fikk Telenor med et driftsresultat på 21,3 milliarder kroner, noe som er mer enn dobbelt så mye som i 2012. Selskapet skriver i sin årsberetning at nedskrivning av verdier i indiske Uninor på 3,9 milliarder kroner «negativt påvirket» resultatet.

Aksjekursen til Telenor steg med rundt 26 prosent gjennom 2013, men har siden nyttår falt nesten 8 prosent.

Les også: Telenor tilbyr sluttpakker til samtlige ansatte

annonse