Til hovedinnhold

Apple-sjef benekter iOS-bakdør

Avviser at NSA har fri tilgang til selskapets servere.

Apple

Apple-sjef Tim Cook avviser bastant at sikkerhetstjenesten NSA har fri tilgang til selskapets servere. I et intervju med TV-programmet ABC News sier Cook:

– Myndighetene har ikke tilgang til våre servere. For å få til det, måtte de båret oss ut i kister, sier Cook til ABC News.

Ifølge Cook er dette en sak som er svært viktig for Apple. De ønsker derfor at amerikanske myndigheter skal lempe på regelverket slik at IT-giganter som Apple, Google og Microsoft kan være åpne på hva slags data de er nødt til å overlevere til myndighetene.

Vil ha mer åpenhet

– Vi tror amerikanere kunne bli beroliget hvis vi fikk lov til å fortelle dem mer, sier Cook.

Mange har påpekt at IT-selskapenes forsikringer om at NSA ikke har tilgang til selskapenes servere har liten betydning, all den tid NSA ikke trenger selskapenes godkjenning for å snappe opp dataene når de passerer knutepunkter i nettet.

PRISM-avsløringene har ført til ny debatt om personvern og informasjonssikkerhet på Internett. Blant annet har mange nordmenn reagert på at svenske myndigheter kan overvåke nesten all norsk nett-trafikk, siden denne går via kabler på svensk territorium.

Les mer: Fanger terrorister ved hjelp av strømregninga

Kilde: (Tech Crunch)

annonse