Tek.no

Nyhet

- Ikke mobb Nokia

4 Okt 2010 11:37

Det har vært skrevet en rekke artikler om Nokia N8, og nå kommer også de første testene på trykk.

I den forbindelse spør et av de største uavhengige teststedene, GSM Arena, om det er blitt trendy å ”ta” Nokia. Nettstedet mener det er betydelige svakheter ved en del av artiklene som er publisert.

Uerfaren bruker

En av testene GSM Arena reagerer på sammenlikner brukervennligheten på N8 med brukervennligheten på iPhone 4 og BlackBerry Bold. Resultatet ligger på Gizmodos nettsider, og viser angivelig at det tar mer tid å navigere omkring på Nokia N8 enn på konkurrentene. Men ifølge GSM Arena er det tydelig at personene som bruker iPhone og BlackBerry er erfarne brukere av disse modellene, mens personen som demonstrerer N8 åpenbart er nybegynner på produktet.
Ved sammenlikning av kartfunksjonene brukes ulike applikasjoner som ikke er sammenliknbare, påpeker GSM Arena. De mener også det må være en feil på telefonen som testes, når det tar ni sekunder å starte kameraet. GSM Arena hevder de har hatt flere N8, og at de aldri har opplevd at kameraet på N8 bruker så lang tid på å starte opp.
Engadget har ifølge GSM Arena vært ustø på hånden når de har tatt bilder med N8. Det har resultert i at bildene som er tatt ikke kan brukes til å konkludere med noe som helst, og når Eldar Murtazin fra Mobile Review sammenlikner bilder fra Nokia N8 med bilder fra Pixon 12 fotografert med ulike ISO-innstillinger, så spør GSM Arena seg om det kan ha sammenheng med at Murtazin nylig har vært i konflikt med ledelsen i Nokia.

Svekket anseelse

I vår redaksjon har vi så langt ikke fått Nokia N8 til test, så vi skal ikke ta stilling til hvem som har rett i denne saken. Vi har riktig nok prøvekjørt N8, noe du kan lese mer om her.
Men det er ikke til å komme unna at Nokia har vært en dalende stjerne for teknologijournalister det siste året. Mens konkurrentene har levert nye og godt fungerende mobiltelefoner på løpende bånd, har Nokia fortvilet forsøkt å overbevise om at Symbian S60 har hatt livets rett på touch-mobiler.
Nå har Nokia omsider forstått at det ikke hjelper å piske en død hest. N8 bruker Symbian^3, som er et helt nytt operativsystem.
Det er godt mulig at N8 er en mobiltelefon med svakheter. I så fall skal de selvsagt avdekkes og omtales. Vi håper bare at det skjer på de rette premissene, og ikke som et resultat av utenforliggende forhold.

Les også
TEST: Hvilken mobil filmer best?
Les også
App World åpnes i Norge
Les også
Nokia N8
Les også
Vi pakker ut Nokia N8
Les også
Nå kommer Nokia N8
Les også
Setter verdensrekord med Nokia N8
Les også
SNIKTITT: Slik er Nokias nye flaggskip
annonse

Les også