Tek.no

Nyhet

Slik skal Google knekke iPad

7 Des 2010 10:34

Det var under gårsdagens D: Dive Into Mobile-konferanse at Googles Android-sjef Andy Rubin kunne vise fram neste oppgradering av mobiloperativsystemet, Honeycomb.
Samme dag som Google slapp Android 2.3 – bedre kjent som Gingerbread – fikk vi en forsmak på neste utgave av operativsystemet, og her er det fokus på nettbrett.
Rubin hadde nemlig med seg mer enn bare mobilen Nexus S på konferansen, han viste også fram en prototype på et Android-nettbrett fra Motorola med Honeycomb installert, skriver blant andre Engadget. Teknoblogg-sfæren startet umiddelbart opp ryktefabrikkene, og det spekuleres nå i om prototypen er Motorolas Stingray.

Les også: Slik får du norsk iPad billigst.
Rubin brukte i første omgang enheten til at vise en kommende utgave av Google Maps med 3D og vektorgrafikk, som kommer til Android-mobiler allerede i 2.3-utgaven av operativsystemet. Men vi kan også se at Honeycomb ser annerledes ut enn dagens Android-versjoner, og mer tilpasset nettbrett. De tradisjonelle Android-knappene er borte og ifølge Engadget er applikasjonene mer PC-aktige. Du kan se en video av Rubins demonstrasjon nederst i saken, og bedømme selv.
- Vi har lagt nye API-er til Honeycomb som lar en applikasjon deles i flere vinduer. På et nettbrett kan de vises side om side, mens på en telefon kan de vises etter hverandre, sa Rubin.
Slik blir Honeycomb:
Kilder: All things D, Engadget.

Les også
iPad 2 kan være avslørt av deksler
Les også
Toshiba stopper nettbrettet Folio 100
Les også
– Dette er Norges billigste iPad
Les også
Slik får du iPad billigst
Les også
Skriv ut rett fra iPhone og iPad
annonse