Til hovedinnhold

Avatar-oppfølgere tidfestet

Avatar-oppstyret har ennå ikke lagt seg helt, og nå har regissøren bak filmen som langt på vei gjenopplivet 3D-fenomenet, James Cameron, avslørt tidspunktene for de to oppfølgerne.

Under den nylig avholdte Producers Guild Awards-seremonien fortalte Cameron til Entertainment Weekly at de neste filmene i det påkostede science-fiction-eposet skal ha premiere julen 2014 og 2015, vel og merke ifølge planen.

– Jeg holder på å skrive manuset til de to neste Avatar-filmene nå. Vi planlegger å spille dem inn samtidig, og vi vil sannsynligvis lansere dem med omtrent ett års mellomrom. Julen 2014 og 2015 er planen, sa Cameron.

Den første Avatar-filmen ble forsinket flere ganger, men nå som datateknologien som ble brukt i filmene er ferdig utviklet er det grunn til å tro at tre år er tilstrekkelig, selv om tidspunktene altså ikke er hugget inn i stein ennå.

For øvrig kunne Cameron også avsløre at karakterene som overlevde i den første filmen blir med videre og at en del av overskuddet til oppfølgeren vil gå til miljøformål.

Avatar er ute på blu-ray, men 3D-versjonen er foreløpig kun tilgjengelig for Panasonic-kunder, som vi rapporterte om tidligere.

annonse