Til hovedinnhold

Nye påfunn fra Microsoft

Som vi allerede har rapportert flere ganger leker ulike aktører med å implementere bevegelsessensitiv teknologi på forskjellige måter, som for eksempel forskerne som har funnet en måte å kontrollere elektroniske apparater ved hjelp av håndbevegelser på og nå sist en håndkontrollert TV fra Panasonic.

Microsoft har som kjent lansert sitt bidrag i form av Kinect som hovedsakelig brukes til spill, men nå utforsker selskapet nye interaktive og bevegelsesbaserte alternativer til den gamle berøringsteknologien.

En av de nye prototypene, som Microsoft-ingeniør Steven Bathiche demonstrerer i videoen under, er et spesialutviklet, reflekterende lerret man kan "tegne" på med enkle håndbevegelser ved hjelp av en projektor og et kamera som er plassert over lerretet.

I tillegg viser Bathiche frem en spesiell optisk enhet, en slags flat linse, som kan plasseres bak en gjennomsiktig OLED-skjerm og fange opp håndbevegelser i tre dimensjoner gjennom skjermen. Dermed har man altså en praktisk og kompakt bevegelsessensitiv innretning.

Interessant nok kan denne linsen også benyttes til å lage brillefri 3D ved at man kan bruke den til å sende ut lys i ulike retninger. Som Bathiche viser i videoen kan dette dessuten kombineres med et Kinect-kamera som følger bevegelsen til hodet og forandrer bildet deretter.

Når vi får se noen av oppfinnelsene i butikkene er ennå usikkert.

(Kilde: Crunchgear)

annonse