Xiaomi lanserer Apple Watch-kopi

Mi Watch er mer firkanta og kinesisk, men MYE billigere.

Smartklokkemarkedet domineres av Apples smartklokke Apple Watch, som har danket ut de fleste andre konkurrenter de siste årene. Nå melder imidlertid TechCrunch at en ny utfordrer har kommet. Kinesiske Xiaomi hiver seg på i kampen om klokkedominans, og dét ganske mye mer bokstavelig enn du først skulle tro.

eSIM-støtte er på plass.

Mi Watch ser nemlig mer eller mindre kliss lik ut som Apple Watch. Den største forskjellen er at der Apple Watch runder av mot nedsiden og oversiden, er Mi Watch en del mer kantete. Kanskje nok til å unngå et direkte søksmål fra eplet de helt garantert har latt seg inspirere av, men dét er også dét.

Apples to kanskje mest markante designelementer på Apple Watch, den runde, rotérbare kronen og knappen under, har Xiaomi mer eller mindre kopiert. Det er ingen tvil om hvem de ønsker å assosieres med her, og det er ikke første gang det gjøres.

Telefonene deres så tross alt i ganske mange år ut som billige varianter av de til enhver tid eksisterende iPhone-toppmodellene.

Les også
Apple Watch series 5: Apples klokke handler om overflod

MYE billigere enn Apple Watch Series 5

På innsiden av Mi Watch finner vi nokså gode spesifikasjoner, dog. Til å drive hele sulamitten finner vi Qualcomms «wearable»-brikke Snapdragon Wear 3100 4G, med fire Cortex A7-kjerner klokket til 1,2 GHz, koblet mot 1 GB minne og 8 GB lagring. Dette er en god del mindre kraft og lagringsplass enn du finner i Apple Watch, men så kommer det helt an på hva du skal bruke klokka til hvor mye plass og kraft du trenger.

Mi Watch kan imidlertid – akkurat som Apple Watch – måle hjerterytmen din og automatisk gjenkjenne om du løper, sykler eller svømmer. Ja, vanntett er den også, selvsagt.

Operativsystemet er Android-baserte Google Wear OS, med MIUI-tilpasninger på toppen. Operativsystemet får ikke mye skjermplass å boltre seg på, nærmere bestemt 1,78 tommer AMOLED, så kineserne bør ha gjort en god jobb med tilpasningene for å kunne rivalisere Apples gjennomarbeidede WatchOS.

4G får du gjennom eSIM, dersom du har tilgang til en operatør som støtter dette. I første omgang trenger vi ikke bekymre oss for dette i Norge, ettersom klokka uansett bare lanseres i Kina foreløpig. Og prisen? Vel, omtrent halvparten av Apples billigste Apple Watch Series 5. Sistnevnte koster fra 4.000 kroner i Norge; Mi Watch skal gå for rett under 2.000 kroner (185 dollar).

Les også
Fitbit Versa 2: En trygg og god oppgradering fra Fitbit
annonse