Til hovedinnhold

Bolt endrer prismodell, dropper oppstartsavgift

Bolts elsparkesykler blir hakket billigere enn før, spesielt på lengre turer.

Bolt er den foreløpig siste som har kastet seg inn i elsparkesykkelmarkedet i Oslo, og bare et par uker etter lansering endrer de nå på hvordan de priser sparkesyklene sine.

Selskapet fjerner nemlig oppstartsavgiften og innfører differensiert prising alt ettersom hvor lenge du kjører.

De første ti minuttene av en tur vil fremover koste tre kroner i minuttet, og deretter senkes prisen til to kroner minuttet.

Slik ser prisene ut for de ulike tilbyderne i Oslo nå:

Billigere enn før

Som vi ser lever dermed Bolt opp til sin egen ambisjon om å være den billigste aktøren i markedet, og endringen er faktisk også gunstig for kundene: For en tur på 10 minutter blir prisen den samme, men ellers er den nye strukturen billigere på alle turlengder.

Bolt peker blant annet på at syklene deres er bygd for å vare i 36 måneder, og at et modulært design gjør at de kan bytte ut enkeltdeler i stedet for hele sykkelen om noe skulle gå i stykker.

Selskapet varsler også at de vil plassere ut flere sykler fremover.

– Vi ønsker at dette skal være et tilgjengelig alternativ for så mange som mulig, derfor er vi allerede i gang med å plassere flere av sparkesyklene utenfor sentrumskjernen. Vi har som første aktør allerede lansert tjenesten vår til de som bor på Kjelsås, og skal lansere i flere bydeler den kommende tiden. Ettersom menneskene i disse bydelene ofte forflytter seg over større distanser enn de i sentrum, har de også større fordel av vår prismodell, sier regionssjef Nils Wijkmark for Nord-Europa i Bolt.

Kunder som har kjørt Bolt mye siden lanseringen vil imidlertid merke godt at kampanjen de har kjørt den siste uken nå er over. Bolt har nemlig bare tatt én krone i minuttet i en drøy ukes tid, også det uten oppstartsavgift.

Konkurrenten Lime varslet på sin side nylig at de lanserer dags- og månedspass.

Les også
Hver fjerde nordmann vil ha forbud mot elsparkesykler
Les også
Tier lanserer sammenleggbar hjelm
Les også
En mester på rekkevidde
annonse