Tek.no

Nyhet

Nå kan iPhone erstatte (noen få) bilnøkler

iOS 13.6 er ute - med Car Keys-støtte.

Car Keys er funksjonen som skal få iPhoner til å snakke pent med nye BMW 5-serie, og etter hvert enda flere biler. Den ble lansert sammen med iOS 14, men mens vi venter på storoppdateringen kommer funksjonen til iOS 13.6 som du kan laste ned akkurat nå.
BMW
Finn Jarle Kvalheim
16 Juli 2020 10:41

Tidligere i sommer lanserte Apple iOS 14, og én av nyhetene Tim Cook og kompani kunne fortelle om var muligheten til å bruke iPhone som bilnøkler. I samme slengen forklarte de at det var en funksjon som ville komme i løpet av sommeren, i motsetning til resten av iOS 14 som først kommer til høsten. Nå er så langt siste utgave av iOS 13 ute, og med iOS 13.6 er iPhonene endelig klare til å låse opp den nye BMW 5-serien som lander i diverse oppkjørsler fra og med denne sommeren.

Ifølge Phonearena.com har Apple akkurat lagt ut en nettside som forklarer hvordan Car Keys kan brukes. Der beskrives det hvordan bilnøkler kan legges til i tjenesten, men også hvordan tjenesten kan brukes sammen med Apple Watch, og hvordan du lett kan dele tilgang på bilen din ved hjelp av en invitasjonsfunksjon i løsningen.

Det er ikke bare muligheten til å la de fysiske bilnøklene støve ned som er nytt i denne utgaven. En annen funksjon som så langt bare har vært å se i iOS 14-betaen er muligheten til å la iPhonen laste ned oppdateringer, men ikke installere dem med det samme. Tidligere har nedlasting og installering vært én prosess på telefonene.

iOS 14 kommer til høsten, men bilnøkkelfunksjonen kommer nå.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Flere nyheter i iOS 13.6

Blant de andre nyhetene i iOS 13.6 er en mengde nye innstillinger i helseappen, slik at du kan legge til symptomer i EKG-løsningen og i funksjonen som holder følge med menstruasjonssyklusene. Det ligger også muligheter for å dele disse symptomene med tredjeparts appløsninger som trenger tilgang.

I tillegg skal Apple ha åpnet opp for FaceTime i Saudi-Arabia, der tjenesten tidligere har vært utilgjengelig.

Som vanlig kommer oppdateringen med små og store bugfikser og sikkerhetsfikser i samme slengen.

To kjempenyheter på vei i iOS 14

Hvis du ikke har en kliss ny BMW på vei til oppkjørselen er det antakeligvis fortsatt iOS 14-oppdateringen som er viktigst for deg. Den ble tilgjengelig som offentlig beta for rundt en uke siden, og et par uker før det kunne utviklere eller vågale iPhone-brukere med utviklerkonto teste programvaren.

iOS 14 antas å dukke opp til høsten, antakeligvis sammen med neste generasjon iPhoner. De to aller største nyhetene er muligheten til å legge inn widgeter i appskjermene og et appbibliotek som rommer alle appene du eventuelt velger å fjerne fra hjemmeskjermene.

Oppdateringen sammenliknes ofte med måten Android-telefoner organiserer apper, men det er samtidig noen forskjeller her, så som måten flere widgeter kan legges over hverandre og vises etter antatt behov på skjermen. Du kan heller ikke lage en helt tom hjemskjerm med bare en klokke og et par ikoner, slik mange har Android-telefonene sine satt opp.

Slik ser iOS 14 ut. Her kan widgeter leve side om side med appikoner, og du trenger ikke å ha absolutt alle appene dine fordelt utover flere titalls mapper eller hjemmeskjermer. Nå kan du enkelt og greit ta dem vekk, og finne dem igjen i appbiblioteket når du en sjelden gang trenger dem.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Større fokus på privatliv

Et langt mer omfattende personvernfokus er også viktig i iOS 14, som har funksjoner for å dele valgfrie mengder av bildegalleriet ditt fremfor alt eller ingenting, slik det var tidligere. De kommende iPhone-menyene varsler også hvis apper tar for seg av informasjon fra utklippstavlen din, slik for eksempel Tik Tok og New York Times sine apper ble fersket i nylig.

I fjor åpnet Apple for at brukere i økosystemet kunne registrere kontoer og tjenester så godt som anonymt med Apple ID-en sin, såkalt Sign in with Apple. I år skal det bli mulig å konvertere eldre kontoer til løsningen. I den ligger det for eksempel at det brukes automatisk opprettede og anonyme e-postadresser til å håndtere kundeforhold, mens betalingen gjøres gjennom Apple Pay.

Les også
En uke med de nye iPhone-menyene
annonse