Tek.no

Nyhet

Hummer gjenoppstår som elbil

General Motors tar opp kampen med Tesla sin Cybertruck.

GM
31 Jan 2020 12:00

General Motors annonserer nå at de kaster seg inn i kampen om å lage store elbiler. Og de velger å vekke en legende til live. Hummer gjenoppstår nå som elbil.

Dette er bilen som for alvor ble populær i kjølvannet av Gulfkrigen på starten av 90-tallet. Bilen ble videreutviklet for gatebruk etter å ha startet livet som et militært kjøretøy.

1000 hestekrefter

Hummer har alltid vært gigantiske biler med svære motorer, og GM virker ikke å endre noe på dette.

Den kommende elbilen skal nemlig få 1000 hestekrefter, skal vi tro de to videoene som er lagt ut fra bilgiganten. Og det skal være nok til å få denne bilen fra 0 til 100 km/t på tre sekunder. Se videoene nederst i artikkelen.

Det vil i så fall gjøre denne bilen til noe av det kraftigste på markedet – og kan virke å være et mottrekk til Tesla sin kommende Cybertruck.

Les også
Rivians el-pickup vil kunne snu som en tanks

Lanseres i mai

GM opplyser også at bilen angivelig skal få 11 500 lb-ft med dreiemoment – eller over 15 000 Nm om du vil. Dette er i så fall et enormt tall, med tanke på at for eksempel en VW e-Golf har 290 Nm. Men det opplyses ikke noe mer noe mer om hvordan dette er målt, og mange nettsider stiller spørsmål rundt hvordan GM har kommet fram til et såpass ekstremt tall.

Så hva det betyr i praksis må vi nok vente på til bilen blir lansert. Noe ifølge videoen som er lagt ut vil skje 20. mai i år.

På papiret høres dette likevel unektelig ut som til å være noe som er i nærheten av det som må være en drømmebil for Arnold Schwarzenegger – som tidligere har hatt stor sans for Hummer – og nå tilsynelatende kan få en utgave som i tillegg er snillere mot miljøet.

Les også
Dette er Teslas nye pickup
annonse
Loading