Nyhet

Fortnite er endelig på Play Store

Epic Games gir seg etter 18 måneder utenfor Googles butikk.

«Battle Royale»-tittelen Fortnite er blant verdens mest populære spill, og hanker derfor også inn enorme summer daglig. Da blir det selvsagt også surt å måtte betale tretti prosent av inntektene til den som sitter på butikken spillet ble lastet ned fra.

Dette har ført til at Fortnite har blitt holdt unna Play Store, altså Googles velkjente app-butikk. Men nå, etter å ha distribuert spillet sitt utenom Google Play Store i 18 måneder, kaster Epic Games inn håndkleet.

– Google gjør det til en ulempe å ha programvare utenfor Google Play, skriver Epic Games i en uttalelse til Polygon.

Les også
Skadevare oppdaget på Play Store-app: 100 millioner nedlastinger

De peker da på slikt som at Google gjerne advarer eller «skremmer» brukere fra å installere programvare hentet andre steder enn på Play Store.

Så ved siden av sin egen distribusjonskanal, har Epic Games nå også gjort Fortnite tilgjengelig på Googles plattform.

Samme som Apple

Tretti prosent kan fort bli mye penger når vi snakker om et «gratisspill» som henter inn millioner av dollar per dag, men det er heller ikke ukjente summer for Epic Games – det koster nemlig det samme å ha spillet på Apples App Store.

Men iOS-plattformen er enda mer lukket enn Android, så der har det aldri vært noen større forsøk fra Epic Games på å vri seg unna.

For PC-spillere er det derimot stadig en annen dans. De sedvanlige 30 prosentene hos distribusjonsplattformen Steam ble såpass mye å svelge at Epic Games faktisk lanserte sin egen spillbutikk på tampen av 2018. Der er det tolv prosent av inntektene som er standard.

Les også
Utsetter neste Fortnite-sesong
annonse