Tek.no

Nyhet

Microsofts gigantkonferanse blir digital

Utviklerne får ikke møtes fysisk i år.

Microsoft
13 Mar 2020 08:48Først publisert 13 Mar 2020 08:25
annonse

Microsoft tar nå grep og endrer radikalt på sin årlige Microsoft Build-konferanse, som er ventet å gå av stabelen fra den 19 mai, melder The Verge.

«Sikkerheten til fellesskapet har øverste prioritet. I lys av helseanbefalingene til Washington State, vil vi holde vårt årlige Microsoft Build-konferanse for utviklere som et digital arrangement, i stedet for fysisk tilstedeværelse[..]Følg med for mer detaljer.»

Denne konferansen er en av de aller største Microsoft arrangerer i løpet av året. Normalt møtes utviklere fra hele verden i Seattle i USA.

Spennende vri

Normalt møtes altså utviklere under dette arrangementet for å utveksle erfaringer og skape nye relasjoner. Dette må i så fall skje digital i år.

annonse

Nøyaktig hvordan den nye digitale vrien blir har altså Microsoft ikke sagt noe mer om. Likevel er det vel stor grunn til å tro at spesielt taler og innlegg fra den store scenen blir strømmet via video.

Så blir det spennende å se om Microsoft velger å gjøre noe som tar i bruk VR- eller AR-teknologi.

Mange store har avlyst

Dette er langt fra det første, store arrangementet som må avlyses på grunn av den pågående Corona-pandemien.

En av de første arrangementene som ble avlyst var MWC, den gigantiske mobilkonferansen som årlig holdes i Barcelona. Ikke lenger etter fulgte også bilmessen i Genéve, Facebooks F8-konferanse og ikke minst Googles I/O-utviklermesse.

I tillegg har også verdens største spillmesse, E3, valgt å lukke dørene. Norges største dataspill-samling, The Gathering, blir det heller ikke blir noe av i år.

annonse

Les også