Tek.no

Nyhet

Tesla reduserer bemanningen på fabrikken i California med 75 prosent

Men Elon Musk er ikke nødvendigvis enig.

Reduserer bemanningen ved fabrikken

Tesla
19 Mar 2020 08:52Først publisert 19 Mar 2020 08:41
annonse

Tesla skal nå redusere bemanningen ved fabrikken i California fra 10 000 til kun 2500 personer – etter å angivelig fått den lokale sheriffen på døren, melder The Verge.

Grunnen for besøket skal angivelig være at bilprodusenten har ignorert den lokale kunngjøringen som kom den 16. mars – hvor det ble gjort tiltak ved seks fylker rundt San Francsico Bay-området for å begrense spredningen av den pågående pandemien.

Mener de har lov

I den lokale kunngjøringen står det blant annet at ikke-essensielle selskaper måtte holde stengt. Men Tesla skal altså ha fortsatt i samme tempo som før.

I en e-post til sine ansatte skriver Tesla at de hadde fått beskjed fra høyere hold (Department of Home Security), om at de var ansett som en kritisk infrastruktur, og derfor overgikk den lokale kunngjøringen.

annonse

Ifølge The Verge har hverken Department of Home Security eller Tesla svart på spørsmål fra den amerikanske nettsiden om en bekreftelse på at dette stemmer.

Nå ser det ut til at Tesla i første omgang vil redusere bemanningen kraftig ved fabrikken. Selv om det fortsatt er uklart hvor raskt dette vil skje.

Må bruke fridager

Videre i e-posten står det også at ansatte ved fabrikken må ta av sine betalte fridager, dersom de velger å bli hjemme. Eventuelt må de låne dager av andre, dersom de ikke har flere å ta av.

Elon Musk skal ved flere anledninger satt spørsmålstegn rundt hvor farlig den pågående pandemien er. Og blant annet sammenlignet dødeligheten for viruset med dødeligheten i trafikken på amerikanske veier.

Model Y

Tesla

Kan sette kjepper i hjulene for Model Y

Kunngjøringen kom bare dager etter at Tesla startet å levere sine første eksemplarer av Model Y. Dette er selskapets femte modell i rekken, og mange spår at denne vil selge på nivå med Model 3.

Med andre vil selskapet gå inn i en krevende periode nå som de ser ut til å redusere bemanningen ved fabrikken med 75 prosent – eller må stenge helt.

The Verge poengterer at Tesla har hatt for vane å strekke strikken ekstra med tanke på produksjon av biler i slutten av et kvartal. Og det inneværende kvartalet avsluttes den 31. mars.

(Kilde: The Verge)

annonse

Les også