Tek.no

Nyhet

Dette ble mest sett på Netflix i 2019

Norsk tittel på topp i Norge.

Katalin Vermes, Netflix
2 Jan 2020 12:30

«Hjem til jul», «The Witcher» og «Murder Mystery» topper Netflix’ lister over de mest sette seriene og filmene i Norge i 2019.

Hvor mye seriene og filmene er sett vil de ikke si et ord om, ei heller hvor lenge, men listene gir i det minste et lite innblikk i hva som interesserte nordmenn mest på strømmetjenesten i året som gikk.

Listene inkluderer den totale topp 10-listen, samt filmer, serier og dokumentarer, men tilsynelatende kun titler sluppet i 2019. Dermed ser du for eksempel ikke populære serier som Friends og How I Met Your Mother på oversikten, ettersom disse har vært tilgjengelig før 2019.

Hvordan kan desember-titler toppe listen?

Den mest sette tittelen på Netflix i Norge er altså den norske serien Hjem til jul, etterfulgt av The Witcher. Begge to ble sluppet i desember. Det er imidlertid ikke slik at de på under én måned har klart å få flere seere enn titler som kom tidligere på året. Netflix har nemlig bare telt seertall de 28 dagene etter lansering. For titler lansert i desember er tallene basert på de faktiske seertallene etter lanseringen, men også «forventede seertall», opplyser Netflix Norge til Tek.no. Dette skal være for å ikke favorisere serier sluppet tidlig på året mot de som kommer sent.

De opplyser også at listene er basert på antallet kontoer som har sett minst to minutter av en serie eller film.

Det vil altså si at hvis du begynte å se på en film, men ga deg etter fem minutter, blir du telt med i Netflix’ statistikk for personer som så filmen.

Hvor mange kontoer det er snakk om, og hvor mange som faktisk så ferdig for eksempel The Witcher og Hjem til jul, vil ikke Netflix si noe om.

annonse