Tek.no

Nyhet

Sonos’ nye app er endelig klar

Fungerer for både nye og mange eldre produkter.

Sonos-appen er klar, både til Android og til iOS.
Torstein Norum Bugge, Tek.no
9 Juni 2020 10:30

Sonos lanserte for ikke lenge siden tre nye høyttalere, i form av Sonos Arc, Sonos Sub og Sonos Five. De to siste fikk kun oppdatert innmat, mens Arc er et splitter nytt produkt i lydplankeformatet som vi også nylig testet. Sammen med de nye produktene kom også en helt ny Sonos S2-app, som nå er sluppet for fullt på både Android og iOS/iPadOS.

Dét betyr at dersom du har et Sonos-produkt, så er sjansene gode for at du nå kan bruke den nye appen, og dra nytte av et oppdatert grensesnitt og nye funksjoner.

Men ikke alle Sonos-enheter er støttet. Selskapets aller eldste produkter, slik som Zone-produktene, vil rett og slett ikke fungere med den nyeste appen.

Her kan du se hvilke apper som er støttet, og hvilke som er nødt til å brukes i en separat app:

Sonos
Loading

Den gamle appen forsvinner ikke

Det ble nok av bråk da Sonos først annonserte at de ville kutte støtten for de eldre enhetene sine i den nye appen, og ikke lenger gi noen programvareoppdateringer til disse høyttalerne. Resultatet ble en beklagelse fra selskapet, som lovet bot og bedring – blant annet i form av muligheten for å kjøre S1 og S2-systemer parallelt så de nyere kan styre de eldre.

Så forsvinner da heller ikke den gamle Sonos-appen. Den har nå blitt omdøpt til Sonos S1. Nye Sonos-produkter sluppet etter mai 2020, vil ikke fungere med denne.

For brukere som ikke vil oppgradere til ett av Sonos’ nye produkter vil appen fortsette å eksistere, men ikke lenger få noen nye funksjonsoppdateringer. Sikkerhetsoppdateringer og bugfikser vil derimot bli rullet ut.

I tillegg til Android og iOS/iPadOS vil det også komme nye Sonos-apper til både Windows, macOS og FireOS. Sistnevnte brukes blant annet på Amazons egne Fire/Kindle-nettbrett, og er en modifisert variant av Android.

Les også
Ultimate Ears Hyperboom: En festhøyttaler til bruk både hjemme og i parken
annonse