Til hovedinnhold

Sliter du med wifi? Oppdater iPhonen

Enkelte brukere har rapportert trøbbel med wifi på iPhone. Med en ny oppdatering kan det være bedring i sikte.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Etter en oppdatering til iOS og iPadOS har brukere av disse Apple-dingsene opplevd at trådløst nett har vært mer ustabilt enn vanlig. MacRumors melder om en rekke tråder på Reddit, Twitter og på Apples egne hjelpeforum med folk som har hatt problemer med wifi-en sin.

Nå er det forhåpentligvis håp om bedring. Apple slipper en liten oppdatering for iPhone og iPad der det er en rekke uspesifiserte fikser for sikkerhetsproblemer og bugs.

Det står ikke i klartekst at wifi-problemet fikses i oppdateringen, men det har så langt vært antatt at dagens iOS 16.1.1-oppdatering er den som skal fikse biffen.

Retter sikkerhetstrusler

Utover wifi-buggen antas det at Apple også fikser en bug i hvordan annonsører måler hvor godt appkampanjer virker basert på antall installasjoner.

Ved siden av dette rettes også et noen mindre sikkerhetstrusler som ikke skal være i aktiv utnyttelse i dag.

Men det er likevel alltid fornuftig å tette hull før de blir et problem, derfor bør også oppdateringer installeres raskt etter hvert som de blir tilgjengelige.

Se etter oppdateringen

iPhoner og iPader oppdaterer seg selv i utgangspunktet automatisk, men du kan tvinge frem en oppdatering ved å gå til innstillingsmenyen på telefonen. Derfra velger du «Generelt» og «Oppdatering».

Telefonen vil fortelle deg om du har de siste oppdateringene, eller om iOS 16.1.1 på beskjedne 1,47 gigabyte ligger klar.

Oppdateringen antas også å forberede telefoner og nettbrett på iOS 16.2-slippet som er forholdsvis nært forestående. I oppdateringen ligger alt fra en ny Home-app til en app som skal hjelpe deg å holde styr på medisinene dine. Foreløpig er iOS 16.2 bare i betatesting.

annonse