Tesla Model Y bekreftes til Norge i august

Henter biler fra Kina.

De første leveransene av Teslas «folke-SUV», altså Model Y, ankommer Norge i august måned, opplyser elbilprodusenten Tesla selv.

I første omgang er det lanseringsmodellen Model Y Long Range AWD som er aktuell for det norske markedet. Denne varianten har firehjulstrekk, en oppgitt rekkevidde på 505 kilometer og skal kunne gjøre unna 0 til 100 km/t på 5,1 sekunder.

Med levering i august rekker Tesla akkurat sitt forespeilte lanseringsvindu fra i vinter, da vi fikk beskjed om «midten av 2021».

– For Tesla er det viktig å holde det vi lover, og det er mange nordmenn som tålmodig har ventet på Model Y siden lanseringen. Vi gleder oss til de første bilene kommer til landet i august, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland til Tek.no.

Kunder som har forventet levering i 2021 vil bli invitert til å fullføre bestillingen sin i disse dager. For nye kunder er estimert leveringstid nå september. Bilen leveres uten tilhengerfeste, men dette kan bestilles i etterkant.

Tysk fabrikk ennå ikke klar

For å få bilene ut på veien tidsnok, har Tesla vært nødt til hente disse på sin nyeste Gigafactory i Shanghai, ettersom den planlagte fabrikken ved Brandenburg utenfor Berlin ennå ikke er ferdigstilt.

Opprinnelig var det fabrikken i Tyskland som skulle forsyne det europeiske markedet med Model Y, men det drøyer altså før denne kommer i gang med produksjonen. I mellomtiden skjer derfor produksjonen i Kina som holder fortet.

Ifølge Tesla skal ikke fabrikkens plassering ha noe å si for den endelige kvaliteten. Faktisk kan det være en fordel å få en bil rett fra et samlebånd som er godt innkjørt, har Tesla-sjef Elon Musk innrømmet tidligere.

To varianter

Ved siden av «Long Range»-lanseringsmodellen er også Model Y å få i en «Performance»-variant som både koster mer, og med 480 kilometer har litt kortere rekkevidde.

Til gjengjeld gjør den også 0 til 100 km/t på 3,7 sekunder.

Men da må du innfinne deg med en leveringsdato til neste år en gang – når den nye fabrikken i Tyskland trolig har kommet godt i gang med produksjonen.

Les også
Megamåned for Tesla: Dette var de mest solgte bilene i juni
annonse