Tek.no

Nyhet

Spotify og en rekke andre apper hadde tekniske problemer

Spotify-appen vil ikke la seg åpne på iOS.
Niklas Plikk, Tek.no
10 Juli 2020 14:06

Oppdatert 15.05: Spotify og andre apper ser nå ut til å fungere igjen, og Spotify melder også på Twitter at alt skal være OK. Opprinnelig sak følger.

Spotify-appen på iPhone ser ut til å krasje ved ethvert forsøk på å åpne den.

Via nettstedet Downdetector ser det ut til at problemene startet i 12-tiden fredag.

Spotify selv melder også om problemer på Twitter:

Gjelder mange apper

Aftonbladet skriver at det samme problemet skal gjelde flere apper, som Tinder, mobilspill og lydbokappen Storytel. Problemet skal tilsynelatende ligge i Facebook-integrasjonen.

– Det stemmer at iOS-brukere av apper som har integrasjon mot Facebook opplever problemer akkurat nå, også kunder hos Storytel, sier kommunikasjonssjef Dan Panas i Storytel til Aftonbladet.

En rekke apper har også nøyaktig samme problemkurve i Downdetector, som Pinterest og Waze. TikTok er også nede på iOS, men noen av appene - som Spotify - kan åpnes uten nettilgang, og vil da fungere. Du trenger heller ikke å ha benyttet deg av Facebook-innlogging for at krasjen skal skje.

Facebook melder på sin utviklerplattform at de er klare over en økning i krasjer på iOS, og at de ser på saken. Det samme skjedde for øvrig i mai, da apper som Spotify og TikTok fikk trøbbel på grunn av et problem hos Facebook. Den gang varte problemene i et par timer.

Problemene startet rundt klokken 12 fredag.
Downdetector
annonse

Les også