Til hovedinnhold

– Blackberry kutter tastene

Blackberry-telefonen skal kun ha fire taster. NB! Bildet er kun en illustrasjon.

Ryktene har lenge sagt at RIM har en Blackberry med trykkskjerm på tegnebrettet. Nå bekrefter langt på vei ryktenettstedet Boy Genius Report at en slik telefon kommer.

Dette nettstedet har lang tradisjon i å avsløre kommende mobiltelefoner før produsentene lanserer dem, så det er vel verdt å spisse ørene når de lekker ut det som skal være Blackberry Thunder.

Uten fulltastatur

Thunder har en stor trykkskjerm, og blir i så måte den aller første Blackberry-telefonen uten fullt tastatur. Det er kun fire fysiske taster på fremsiden av telefonen.

Videre skal Thunder ifølge nettstedet trolig støtte den kommende mobilteknologien LTE (3,9G) som skal gi hastigheter på 100 Mbps, og super-3G. Telefonen skal kunne brukes i amerikanske CDMA-nett og europeiske GSM- og 3G-nett.

Eksklusiv avtake

Interessant nok skal telefonen være eksklusiv for operatørene Verizon i Amerika og Vodafone i Europa. Dermed ser det, dersom informasjonen stemmer, ut til at denne telefonen ikke kommer hit til lands. Boy Genius Report hevder imidlertid at dersom operatørene ikke klarer å selge et visst antall telefonen, så kommer den til å bli sluppet til andre interesserte operatører.

Telefonen skal lanserer i løpet av tredje kvartal i år, altså mellom juli og september. Thunder er ifølge nettstedet det foreløpige kodenavnet, så telefonen får trolig et annet navn når den lanseres.

Hvorvidt ryktene stemmer gjenstår selvsagt å se. Hvordan telefonen blir seende ut er også en godt bevart hemmelighet.

(Kilder: Boygeniusreport.com)

Les også
Her er trykkskjerms-Blackberry
Les også
Her er Blackberry Bold
Les også
Dette er verdens første flipp-Blackberry
Les også
Blackberry med skyvetastatur på vei?
Les også
Får Blackberry trykkskjerm?
annonse