Til hovedinnhold

Sony Ericsson stuper

Sony Ericsson skylder blant annet på at proffmodeller ikke selger godt nok for tiden.

Sony Ericsson har publisert en kvartalsrapport som viser svært labre tall i forhold til tidligere. Produsenten har ifølge Mobil.se tapt 1,5 prosent rene markedsandeler, og ligger nå på 8 prosent i årets første kvartal.

Selskapet har bare solgt to prosent flere telefoner i årets første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. I resten av markedet har det gjennomsnittlig blitt solgt 15 prosent flere telefoner enn året før.

Har hatt gode tall

I første kvartal i 2007 solgte Sony Ericsson hele 63 prosent flere telefoner enn året før. Men deretter har tallet falt. Dette tallet var 59 prosent i andre kvartal, 31 prosent i tredje kvartal, 18 prosent i fjerde kvartal og to prosent i årets første kvartal.

I samme periode har markedet i gjennomsnitt vokst mellom 15 og 17 prosent i forhold til året før. Dersom resten av markedet fortsetter å vokse, ser det ut som Sony Ericsson ligger an til å tape ytterligere markedsandeler i høy hastighet.

Selskapet skylder på at det generelt har blitt solgt få telefoner i mellomklassen og toppklassen. Dette kombinert med at mange av de nye modellene til Sony Ericsson har vært forsinket.

(Kilder: Mobil.se)

annonse