Tek.no

Nyhet

Norge er en av de fremste på bredbånd

Arsæll Benediktsson
2 Okt 2009 09:02

En undersøkelse som er gjennomført for selskapet Cisco på det globale markedet viser hvilke land i verden som er best i stand til å levere bredbånd, og hvilke som kommer dårligst ut. Undersøkelsen ble gjennomført av Said Business School som tilhører Oxford University, og University of Oviedo's Department of Applied Economics i Spania.

Undersøkelsen dekker 66 land, og dreier seg om kvalitet og dekning av bredbånd i de ulike landene.

Det er Sør-Korea og Japan som topper listen over land som anses å ha best kvalitet på bredbånd, men Sverige, Danmark og Norge er også på en ekslusive liste over 10 nasjoner som er "leaders of broadband quality".

Tall basert på 24 millioner ytelsestester gjennomført i 66 land via nettstedet speedtest.net, viser at gjennomsnittet for nedlastningsytelsen var 4,75 Mbit/s globalt, mens gjennomsnittet for opplasting var 1,3 Mbit/s.

En del av undersøkelsen var å sjekke hvor godt eller dårlig landene var i stand til å oppfylle fremtidige krav til kundene. Dette er krav som blant annet deling av bilder, bruk av video via Skype og Youtube-visninger. Forskerne definerte kravet som 11,25 Mbit/s for nedlasting, og 5 Mbps for opplasting, det vil si for at brukerne skal kunne være klare for fremtidens applikasjoner.

Kun 9 land oppfylte disse kravene fullt ut, og kom på den såkalte "ready for tomorrow"-listen, blant disse var Sverige og Danmark, mens Norge kom på den såkalte "comfortable for today"-listen, altså ett hakk lavere.

Detaljene finner du på nettsiden til Said Business School.

(Kilde: BBC)

Les også
Sverige er best på IKT
Les også
Her er nettet raskest
Les også
Bruker nettet under eksamen
Les også
En av tre har aldri brukt nettet
Les også
Nye trender øker nettavhengigheten
Les også
Norwegian med internett i flyene
Les også
Webben fyller 20 år
Les også
Skandinaver bruker nettet lite i fritiden
Les også
Rydder i webkaoset
Les også
1 000 000 000 nettbrukere
annonse