Til hovedinnhold

Har solgt en million Android-mobiler

(Foto: Einar Eriksen)

T-Mobile i USA har nå solgt en million Android-mobiler av typen G1, bedre kjent på denne siden av dammen som HTC Dream. Dette gjør Android-mobilen til den mest solgte 3G-mobilen hos T-Mobile, som er den eneste operatøren som har tillatelse til å selge HTC Dream. T-Mobile har tilsammen solgt 1,5 millioner 3G-mobiler. 

Slår ikke Iphone

Googles operativsystem Android har med andre ord blitt et svært populært. Til sammenligning solgte imidlertid operatøren AT&T en million av Apples Iphone bare de tre første dagene etter lansering. 

Her i Norge ser det imidlertid ikke ut som HTC Dream skal innfinne seg i butikkhyllene i det hele tatt, og det ser også dystert ut for den nye HTC Magic. På et pressetreff med HTC i Oslo nylig avslørte nemlig selskapet at det ennå ikke er avgjort om Magic vil selges i Norge. 

Smør deg med tålmodighet

Imidlertid har flere mobilprodusenter avslørt at de vil lansere Android-telefoner i år. Etter alt å dømme vil disse telefonene ikke bare selges gjennom bestemte operatører, men også fritt i Norge uten binding på vanlig måte og med binding til norske operatører. 

Hvis du vil kjøpe deg en Android-mobil er altså ikke all håp ute ennå. Du kan dessuten kjøpe HTC Dream fra USA gjennom for eksempel E-bay, eller du kan registrere deg som utvikler i Google, og få telefonen tilsendt via Sverige. Et siste alternativ er å smøre deg med tålmodighet, og vente på at andre produsenter skal lansere Android-mobiler.

(Kilde: digi.no)

annonse