Til hovedinnhold

Nexus One ikke tilgjengelig i Norge

Nexus One produseres av HTC for Google.

Google forventes å lansere den mye omtalte Nexus One i løpet av dagen. Forventningene er skyhøye og det er ikke godt å si om telefonen vil leve opp til hypen som har surret og gått i flere uker allerede.

Nettstedet Engadget har klart å få fatt i et tidlig eksemplar og har lagt ut en grundig gjennomgang av telefonens funksjoner og kvaliteter.

Elendig skjerm?

Telefonen leveres med en AMOLED-skjerm på 3,7 tommer. Noe av det mest overraskende som dukker opp i Engadgets tidlige test er at denne beskrives som helt ubrukelig i lyssterke omgivelser. Fotografering i sterkt sollys skal visstnok fortone seg som å ta bilder i blinde. Til tross for AMOLEDs åpenbare styrker er det kjent at enkelte AMOLED-skjermer ikke fungerer voldsomt godt i sterkt lys, likevel fortoner Engadgets beskrivelser seg som ganske voldsomme.

Skjermen fungerer dog svært godt så lenge lyset ikke blir for skarpt, og den får skryt for god respons på fingertrykk. Det til tross hevder Engadget også at fargene er svært sterke i forhold til hva de skal være. En stor og lyssterk AMOLED-skjerm skal i utgangspunktet være et trekkplaster for en mobil, så det er betenkelig at den får såpass mye juling, om enn i en muligens litt tidlig utgave.

Ingen Android-revolusjon

Engadget virker i det hele tatt ganske lunkne til denne nye mobilen. Nexus One er utstyrt med samme prosessor som finnes i nye HTC HD2, altså Snapdragon med klokkehastighet på 1 GHz. Til tross for dette mener ikke nettstedet at hastighetsøkningen er av det revolusjonerende slaget, og beskriver opplevelsen nøkternt som litt raskere enn tidligere.

På den positive siden har Google gjort noen endringer i nye Android som får god omtale. Blant annet har antallet skrivebord i standardutgaven blitt økt, slik HTC har gjort i Sense-grensesnittet sitt. I Nexus One er det fem skrivebord, og man har fått prikker nederst på skjermen som indikerer hvilket av dem man befinner seg på, ikke ulikt det man finner i Iphone. Man kan også holde fingeren på disse oversiktsprikkene for å få opp hurtigvisning av de forskjellige skjermene, for så å kunne gå direkte til den man ønsker.

Rullegardinmenyen som før var plassert øverst i skjermbildet på Android-telefoner er nå tatt bort og erstattet med en hjem-knapp som bringer frem hovedmenyen over det som ellers måtte befinne seg på skjermen.

På programvaresiden deles det ut litt kjeft til tastaturet som stadig er litt lite og vanskelig å traktere. Musikkspilleren kritiseres for å være kjedelig og så og si kliss lik den man finner i tidligere utgaver av systemet. Telefonen får også noe kjeft for et tilnærmet ubrukelig tale-til-tekst-verktøy.

Lansering i kveld

Alt i alt virker det som om Nexus One har støtt på en forholdsvis lunken mottakelse som ikke helt står i stil til alt oppstyret i forkant av lanseringen. Foreløpig er lite kjent om salgsdato og priser. Engadget oppgir en pris på rundt 530 dollar, men hevder å ha dette fra lekkede dokumenter. Om prisen stemmer og mobilen blir tilgjengelig i norske farvann burde dette antyde en pris rett i underkant av 4000 kroner.

Lanseringen ser ut til å finne sted i løpet av kvelden. Vi følger utviklingen videre.

Oppdatert: "...not available in your country"

Etter hvert som opplysninger siger frem fra lanseringen av Nexus One viser det seg at telefonen i hvert fall foreløpig ikke blir tilgjengelig i Norge. Googles nettside for telefonen, med mulighet for bestilling for amerikanske kunder, er nå oppe og går og kan finnes her.

Samlesak med de tilgjengelige opplysninger om telefonen og hvor den er tilgjengelig kommer på morgenkvisten.

(Kilde: engadget.com)

annonse