Til hovedinnhold

NASA utvikler 5G med satelitter

Det høres kanskje ut som Science Fiction, men er virkelighet. Den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA mener femte generasjons mobilnett vil sveve flere titalls kilometer over hodene våre, og jobber allerede med de første prototypene som skal gjøre et slikt nett mulig. Det skriver nettstedet Mobil.se.

Nanoteknologi er løsningen

Sammen med selskapet m2i mener NASA at nanoteknologi og utviklingen de siste årene skal gjøre det mulig å lage lette satelitter i vektklassen 5 - 50 kilo. Et nettverk av slike "lette og billige" satelitter i lav bane gjøre det mulig å gi hele jorden mobildekning i én utbygging.

I dagens nett basert på mobilmaster er det store hull i dekningen, og utbygging skjer i hovedsak der det bor folk og innbyggere har råd til å betale for mobilbruk.

Dagens system for svakt

En annen grunn til at NASA forsker tungt på feltet er at dagens system for satelittkommunikasjon har klare svakheter. Både tale- og datatrafikk er tungvint, sliter med lav båndbredde, høy responstid og er ikke minst dyrt. Ved å satse på små satelitter håper man å løse disse problemene.

Mer utfyllende informasjon om hvordan nettet skal se ut, arte seg og når det eventuelt kommer, sier NASA ingenting om.

(Kilder: Mobil.se)

annonse