Her er januar-modellene

Mobilprodusentene begynner det nye året noe bedagelig, og bare to selskaper har nye modeller å bringe til torgs for januar.  

Nokia

C3-01

Denne telefonen ligger ca. midt på treet når det gjelder avansert bruk. C3-01 kjører menysystemet S40 og har både Wi-fi og super-3G.

Telefonen har både vanlig talltastatur og en 2,4 tommer stor skjerm som reagerer på fingertrykk.

På baksiden sitter en fem megapikslers kamera, med blant annet blits og videofunksjonalitet.

Internminnet er på 30 MB, men dette kan utvides ved at du kjøper et minnekort av typen Micro-SD.

Nokia C3-01 koster fra rundt 1300 kroner uten abonnement.

C1-01

Dette er en av de enklere telefonene fra finnene. Her får du de grunnleggende telefonfunksjonene, som ringing og SMS. I tillegg har telefonen også Nokias Ovi-tjeneste med blant annet IM-klient innebygget.

Telefonen har en 1,8 tommer stor skjerm på forsiden og et 0,3 megapikslers kamera på ryggen. internminnet er på 64 MB, men kan lett oppgraderes til hele 32 GB med ekstra minnekort.

Vil du surfe på nett og er godt vant fra før, kan C1-01 bli en tålmodighetsprøve. Her er de nemlig ikke engang Edge, og du må tilbake på de "gode", gamle GPRS-hastighetene.

En 3,5 millimeters lydutgang gjør at du kan bruke ditt eget hodesett til telefonen. Nokia C1-01 koster drøye 450 kroner uten abonnement.

Samsung

Omnia 7

Denne modellen fra Samsung kjører Microsofts nye operativsystem for mobiler, Windows Phone 7. Telefonen har en kapasativ AMOLED-skjerm på 4 tommer og 8 eller 16 GB internminne, alt etter hvilken modell du kjøper.

En 3,5 millimeters lydutgang er som seg hør og bør for en slik telefon på plass, samt et fem megspikslers kamera med LED-blits.

For surfing kan du nyte alt fra super-3G og nedover, til Wi-fi i trådløse soner. Telefonen er forresten ingen lilleputt, med sine drøye 12 centimeter i høyden og nesten 140 gram på vektskålen.

Prisen på Omnia 7 er foreløpig ikke klar.

Galaxy S i ny versjon

Samsung nyter fortsatt suksessen med Galaxy S, og nå kommer en ny versjon i butikkene. Det er imidlertid ikke store forandringene det er snakk om. Baksiden har fått et hvitt deksel, i tillegg til at telefonen nå leveres med programvareversjon 2.2 av operativsystemet Android.

Ellers er alt ved det samme "gamle" hos Galaxy S, som for eksempel den fire tommer store AMOLED-skjermen, tilgangen på super-3G og Wi-fi, 8 GB internminne og fem megapikslers kamera.

Den nye versjonen av Galaxy S koster rundt det samme som en vanlig Galaxy S, altså fra 3500 kroner og oppover.

NB: Modellen med hvit bakside ligger i samme liste, let deg frem.

Galaxy 551

Samsung har også en telefon med fulltastatur på lur denne måneden. Galaxy 551 er en telefon i mellomsjiktet, og har en 3,2 tommer stor trykkskjerm.

Telefonen har omfattende sikkerhetsfunksjonalitet for de som måtte bruke telefonen til å lagre mye konfidensielt materiale. Her får du blant annet kryptering av e-post, avanserte låsefunksjoner og mulighet for fjernsletting av innhold.

Et tre megspikslers kamera er på plass om du vil ta bilder med Galaxy 551. Internminnet er på 160 MB, men kan utvides med minnekort.

Ellers har telefonen støtte for både super-3G og Wi-fi.

Galaxy 551 koster fra rundt 2400 kroner og oppover.

Les også
Disse kommer nå
Les også
Her er november-mobilene
Les også
Lekkede bilder av HTC Mondrian
annonse