Nyhet

Denne telefonen kan du brette

Kyoceraa nyeste konseptmodell. (Alle foto: Jaffrey Sass)
Tastaturet til EOS.

Den japanske elektronikkprodusenten Kyocera viste frem en finurlig konseptmodell nylig. Telefonen heter EOS, og har mange funksjoner vi enda har til gode å se i eksisterende mobiler.

For eksempel kan EOS brettes sammen slik at den i praksis likner en lommebok. I følge Engadget Mobile forestiller Kyocera seg at tastene kan "forsvinne" og bli usynlige når de ikke er i bruk, for eksempel når telefonen er slått sammen.

Qwerty eller bredskjerm

EOS kan brukes på to måter. Vil du ha en full qwerty-telefon, bretter du enkelt inn den ene siden og snur telefonen 90 grader. Da finner du tastene på det som før var en del av telefonens bakside.

Vil du se film eller vise frem noe på en større skjermoverflate, kan du rett og slett brette ut hele telefonen og bruke den som en stor OLED-skjerm.

Telefonen skal lades via kinetisk energi, det vil si at den henter energi fra dine bevegelser når du har telefonen med deg.

Kyocera har etter sigende planer om å implementere noen av disse konseptidéene i telefonene sine i "nær fremtid". Hva dette innebærer, gjenstår å se.

(Kilde: Engadget Mobile)

Les også
Nyskapende konseptklokke
Les også
Her er Nokias grønne fremtidsmobiler
Les også
Pantech viser fremtidens mobiler
Les også
Her buler tastene ut av skjermen
annonse