Til hovedinnhold

Hva skjer med Nvidias brikkesett?

Grafikkbrikker er definitivt den viktigste inntektskilden til Nvidia, men selskapet har også en del brikkesett som gjerne har litt høyere grafikkytelse enn tilsvarende integrerte brikkesett fra eksempelvis Intel.

Utfordringen med å lage brikksett er imidlertid  at man trenger en lisens fra prosessorleverandørene AMD og Intel.

Nvidia har kranglet en del med Intel om eksisterende prosessorer, men denne konflikten skal visstnok være løst. Det som foreløpig er meget usikkert er hva som skjer med brikkesett for kommende Intel-prosessorer.

Ifølge toppsjefen hos Nvidia, Jen-Hsun Huang, er det ikke sikkert at Nvidia kommer til å bygge brikkesett for kommende Intel-prosessorer, men det er foreløpig ikke noe som er avklart.

I en av de mest nylige kommentarene fra Huang stadfester han at industrien bare må lene seg tilbake og vente til våren på hva som skjer videre. 

Samtidig sier han at Nvidia ikke forventer tap på brikkesett i 2010, med andre ord noen planer for nylansering bør Nvidia dermed ha i ermet.

Akkurat nå kan vi strengt tatt ikke se hvorfor det eventuelt ville være lønnsomt å ikke forsette med brikkesett. Per dags dato utgjør brikkesettforetningen omtrent 30 prosent av Nvidias omsetning og gjør også at selskapet har plantet et solid fotfeste hos hovedkortleverandørene; betydelig sterkere enn om man kun skulle rendyrke grafikkort.

Tidligere i år bekreftet talspersoner for Intel at de ikke hadde noen intensjon om å hindre Nvidia til å lage integrert grafikk for Atom-prosessoren.

(Kilde: X-bit labs)

annonse