Tek.no

Nyhet

LGs nye panorama-mobil til Norge

21 Sept 2009 15:47
annonse

LG har lansert sin nye BL40 med skikkelig bredformatsskjerm, som bare er rett over centimeteren tykk. Og den kommer til Norge allerede i oktober. 

BL40 er den første telefonen i LGs nye Black Label-serie, og debuten er ubeskjeden. Skjermen måler 4 tommer diagonalt, og er i 21:9-format - det vil si samme formatet som kinofilmer og det nye hotte i TV-bransjen. Oppløsningen er på 800 x 345 piksler, og skjermen er selvfølgelig en trykkskjerm. Dette skal gjøre mobilen god til å se video, samtidig som det skal være enkelt å surfe på nett. 

Herdet glass

Foran skjermen er det et lag med herdet glass, noe som gjør glassplaten motstandsdyktig mot riper. Sannsynligvis brukes det her samme materialet som i LG KM900 Arena, som vi i vår test ikke klarte å ripe opp med bruk av skarpe nøkler. 

annonse

Dette gjør forøvrig at trykkskjermen er av den kapasitive typen, der den reagerer på at du berører skjermen. Dermed slipper du å trykke for å få respons. Denne skjermteknologien oppleves som mer responsivt og raskere å bruke enn de resistive trykkfølsomme skjermene. 

Se mobilvideoene på TV-en

Har du videoene dine lagret på BL40, kan du forøvrig også spille de av på TV-en din ved hjelp av DLNA-teknologien (krever at TV-en støtter dette) eller en egen kabel som du plugger i et nesten hvilket som helst TV-apparat. Telefonen støtter videoformatene MPEG4 og H.263. 

Av andre teknologier finner du super-3G og 3G, som gir deg internettilgang i mobilnettet på inntil 7,2 Mbps nedlastingshastighet. Wi-Fi-tilkobling sørger for at du også kan koble deg opp til trådløse nettverk der det er tilgjengelig. Det ser imidlertid ikke ut som telefonen har Edge, og dermed må du regne med svært lave hastigheter når du er utenfor 3G-dekning.

GPS og FM-sender

A-GPS er også på plass i BL40, og åpner for satellittnavigasjon der mobilen tar mobilnettet til hjelp for å finne posisjonen din raskere. BL40 har innebygget radiomottak, i tillegg til en FM-sender slik at du kan sende ut lyden til for eksempel bilstereoen gjennom FM-nettet. 

Kameraet knipser bilder i fem megapikslers oppløsning. Autofokus er på plass, samt en elektronisk bildestabilisator og en blits basert på lysdioder. Kameraet kan i tillegg ta opp video i VGA-oppløsning (640 x 480 piksler) og 30 bilder i sekundet. 

BL40 skal innta norske butikkhyller i løpet av oktober måned, og prisen skal ligge på rundt 5500 kroner.

annonse

Les også