Til hovedinnhold

Dette er verdens raskeste mobilmodem

Dette mobile LTE-modemet knuser de fleste bredbåndslinjer.

NXP lanserte nylig verdens raskeste mobile bredbåndsmodem. Det nye modemet støtter opptil 150 megabit per sekund, som er 30 ganger raskere enn en rask fast bredbåndslinje på 5 megabit.

Foreløpig er det ikke mulig å utnytte disse hastighetene i Norge, men det er forhåpentligvis ikke så lenge til. Det nye modemet bruker LTE, som både Telenor og Netcom i har konsesjon på å bygge ut her til lands.

Til Norge om to år?

Netcom har ambisjoner innenfor mobilt bredbånd, og vil gjerne tilby 100 megabit per sekund over mobilnettet.

– Vi ser på LTE som en naturlig utvikling fra turbo-3G, og det kan være aktuelt fra 2010. Da kan nordmenn surfe i 100 megabit per sekund, men først vil vi oppgradere hastighetene på dagens turbo-3G, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonsrådgiver i Netcom.

Støtter også vanlig super-3G

NXPs nye modem støtter i tillegg til LTE både vanlig HSDPA (super-3G) og UMTS (3G), så vel som Edge og GPRS. Med andre ord har du dekning også utenfor LTE-nettet, men da med lavere hastighet.

LTE er ikke en håndfast teknologi, men et begrep som beskriver initiativet 3GPP (3G Partnership Project) som går ut på å videreutvikle UMTS for å få det raskere.

(Kilder: NXP)

Les også
Ice.net firedobler rekkevidden
Les også
Ice.net vil inngå samarbeid
Les også
Nå blir mobilnettene raskere
Les også
– Mobilt bredbånd er ''ikke bra nok''
annonse