Til hovedinnhold

Slutt på uoriginale batterier til Panasonic

Slutt på billige ekstrabatterier til Panasonic-kameraer?

Panasonic har oppdaget at noen av tredjepartsbatteriene på markedet ikke holder like høy standard for sikkerhet som Panasonics egne, har de valgt å slippe en firmware som sjekker om batteriet ditt er originalt. Blant annet mangler en del batterier beskyttelse mot overopplading, kortslutning og overoppheting.

Firmwaren vil rett og slett sjekke om batteriet ditt er et originalt Panasonic-batteri, og dersom det ikke er det, får du ikke brukt kameraet. Du må med andre ord være klar over hva du gjør før du installerer denne firmwaren. Har du uoriginale batterier, så vær klar over at disse ikke kan brukes etter oppgraderingen.

For eksisterende kameraer, kan du velge å ikke installere oppdateringen, så du fortsatt kan bruke batteriene. Men vi antar at Panasonic implementerer dette som standard på alle nye kameraer også.

Det kan godt være at Panasonic tenker på vår sikkerhet, og ikke vil at noe ille skal tilstøte oss eller kameraet vårt. Men vi mistenker at det også er andre motiver bak dette.

Originale batterier er vanligvis svinedyre i forhold til de uoriginale. Likevel må Panasonic moderere prisene litt, slik at ikke alle kjøper uoriginale batterier. Dersom du ikke kan bruke uoriginale batterier lenger, betyr det at Panasonic kan ta hvilken pris de vil for batteriene, og likevel får de solgt flere.

Men det er en bakside også for Panasonic. Dette er ting som irriterer lesere (og oss i Akam), og som gjør at noen kanskje velger andre kameraer. Det kan også være at færre kjøper ekstra batteri, noe som gjør at de får mindre glede av kameraet sitt. Det er mulig at det vil være en håndfull færre kameraer som går i stykker, men det vil også gi brukerne et dårligere inntrykk av Panasonic over tid.

Oppdateringen er tilgjengelig for følgende modeller:

DMC-FS15 DMC-FS25 DMC-FS4 DMC-FS42 DMC-FS6 DMC-FS62 DMC-FS7 DMC-FS8 DMC-FX40/FX48 DMC-FX550/FX580 DMC-FT1/DMC-TS1 DMC-TZ6/DMC-ZS1 DMC-TZ65 DMC-TZ7/DMC-ZS3

Om kort tid kommer også oppdateringen for disse modellene:

DMC-G1
DMC-GH1

Mer informasjon og nedlastinger finner du her.

annonse