Nyhet

– Iphone-abonnementer er ikke så dyre

Netcom har fått mye pes for prisene på Iphone-abonnementene, og det har blant annet blitt startet en underskriftskampanje for at operatøren skal gjøre all databruk i abonnementene gratis.

Les mer om opprøret »

Netcom selv mener imidlertid at prisene på Iphone slettes ikke er så gale som folk skal ha det til. De kommer nemlig godt ut på Post- og teletilsynets prissammenligningstjeneste telepriser.no.

Data i prisen

For å kjøpe Iphone må du ha et av Netcoms skreddersydde Iphone-abonnementer, som koster fra 399 til 1099 kroner i måneden. Abonnementene er Italk Small, Italk Medium og Italk Large, og gir henholdsvis 100 MB, 500 MB og 1000 MB datatrafikk med i prisen.

Se prisene her »

Netcom poengterer at det ligger mye gratis datatrafikk i prisen. I det minste abonnementet får du laste ned 100 MB data inkludert i prisen, mens det største abonnementet gir deg 1000 MB nedlasting.

– For de fleste gir Italk Large fri internettbruk, noe vi sier basert på Apples erfaringer. Få laster ned så mye som 1000 MB, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonsrådgiver i Netcom.

Billigste abonnement for internettbrukere

For mange er de nye abonnementene faktisk den billigste løsningen på markedet, ifølge Vederhus.

Priskalkulatoren på Telepriser.no viser at uttalelsen absolutt ikke er helt på jordet. Dersom vi taster inn 1000 ringeminutter, 1000 tekstmeldinger og 1000 MB nedlasting, koster nemlig det billigste abonnementet nesten 1800 kroner i måneden. Med Italk Large havner denne prisen på 1099 pluss oppstartsavgift på samtalene.

Selv med så lite som 200 minutter, 100 tekstmeldinger og 500 MB nedlasting er det kun et fåtall abonnementet som gir en mobilregning på under tusen kroner.

– Så lenge du laster ned 100 MB eller mer, vil Italk-abonnementene fort lønne seg. Her er det mye datatrafikk for prisen, og abonnementene gir god valuta for pengene.

Vederhus tilføyer at du også får gratis tilgang til Wi-fi-soner på flyplasser og lignende med Iphone-abonnementene. Og når du laster ned fra Apples egen musikkbutikk bruker du Wi-fi, og ikke mobilnettet.

Har et pristak

I tillegg har Italk-abonnementene et pristak, noe som ikke tidligere har kommet frem i media. Pristakene er på 990 kroner i bruk.

– Du kan laste ned 1000 GB, og vil fortsatt ikke få en regning som er større enn 990 kroner pluss abonnementsavgiften, fastslår Vederhus.

Les også
Nå har Chess Iphone
Les også
– Netcom tjener ikke på Iphone
Les også
– Fri vår Nokia E71
Les også
Her får du kjøpt Iphone
Les også
Slik blir du kvitt bindingstiden
Les også
Skal du ha Iphone bør du lese dette
Les også
Netcom avduker Iphone-prisene
Les også
Touch Diamond kan sende HTC-aksjen til himmels
annonse