Til hovedinnhold

Avviser sviktende Atom-salg

Tidspunktet for introduksjonen av nett-PC-ene i fjor kunne knapt vært bedre: finanskrisen satte fokus på lavere kostnader og kundene så etter alternativer til bærbare i budsjettklassen.

En rekke kilder har imidlertid rapportert at samme PC-segment har startet litt tregt: kanskje pga. for høye forventninger, men også fordi økonomien ikke er like ujevn lengre.

Talsmenn for Intel har derimot avkreftet at Atom-salget går dårligere enn planlagt. Fordelen til Intel er at de har mange nett-PC-leverandører å spille på, noe som naturlig nok gjør det bedre rustet mot nedgangstider.

En såkalt "white label"-produsent i Kina kjent som Jumper sier til Digitimes at de heller ikke ser noen nedgang. Tidligere i år bekreftet også Acer sitt vekstpotensiale i år: Acer forventer betydelig vekst

Atom-prosessoren har fortsatt mye å utrette. I første omgang er det kun innkjøpskostnaden som har vært drivende, men etterhvert som fokuset settes over på lavere effektforbruk, kan trolig Intel-prosessoren revolusjonere hele bedriftsnettverk og gi enorme besparelser på strømregningen.

(Kilde: Digitimes)

annonse