Tek.no

Nyhet

Kompakt HD videokamera fra JVC

Erik Faarlund
27 Aug 2007 10:12

Tidligere i vår, slapp JVC sitt første HD-videokamera, HD7, med 3 CCD-brikker og opptak og lagring i full 1920 x 1080.

Ny lillebror
Den nye lillebroren, HD3, er en god del mindre og rimeligere, og selv om det gjør mye av det storbror gjør, så er det naturligvis gjort en del enklere.

Det viktigste er kanskje at det ikke er optisk bildestabilisator, kun digital. Det synes vi er en stor mangel ved denne modellen. Ellers mangler den optisk søker, slik de fleste kompakte modellene gjør. Dette er nesten en nødvendighet for å få ned størrelsen. Til slutt lagrer den bare data i 1440 x 1080. Dette skal du ikke kunne se, da vertikal oppløsning er langt viktigere for vår oppfatning av bildekvalitet enn den horisontale. Kameraet har også fått litt dårligere blender på full tele.

Mange likheter
Men bortsett fra disse tingene er det ikke så enormt mye som skiller. Det er i hovedsak det samme bildesystemet med de samme sensorene og den samme oppløsning. Nytt i HD3 er også at det kan ta opp video til minnekort. Det kan kun gjøres i det JVC kaller SP-kvalitet (som ikke er den høyeste kvaliteten), men det er fint å ha muligheten.

Skjermen er fortsatt den samme – 2,8 tommer med oppløsning på 207 000 punkter. Det er viktig at denne er god, siden du ikke har noen søker å bruke i vanskelig lys. Ingen LCD-skjermer vi har sett til nå er gode nok, men siden skjermen kan vris, kan du få en optimal vinkel på den i forhold til lyset, slik at den antakelig gjør nytten.

En JVC DVD-brenner kan kobles til.

Hvis du ønsker manuelle muligheter, har kameraet noen slike. Både lukker- og blenderprioritet finnes.

Hvis du ikke ønsker å redigere på en PC, finnes det en DVD-brenner å få kjøpt, som du kan kopiere alt rett over til, slik at du får tømt disken på kameraet, og har en skikkelig sikkerhetskopi, eller mulighet til å distribuere til venner og kjente.

Kameraet har en veiledende pris på 12 999,- kroner, og blir tilgjengelig i oktober.

annonse

Les også