Tek.no

Nyhet

ZTE slipper telefon med kjempemasse minne og lynrask lading

Nye Nubia Z17 skiller har to egenskaper nesten ingen andre mobiler har.

ZTE
7 Juni 2017 08:30

Det ZTE-eide mobilmerket Nubia har tidligere skilt seg litt ut med modeller som blant annet har rammeløst design, og i en pressemelding har Nubia nå avduket en ny mobil som også skilter med et knippe uvanlige egenskaper. Nykomlingen heter Nubia Z17.

Z17 har først og fremst den nevneverdige attributten at den er den første mobilen som skilter med Qualcomms nye hurtigladingsteknologi QuickCharge 4+, som Qualcomm selv nylig kunngjorde.

QuickCharge 4+, som altså er en oppgradering av den eksisterende 4.0-standarden, skal gjøre det mulig å 50 prosent av batteriet på den nye Nubia-telefonen på under 20 minutter. Batteriet har for øvrig en kapasitet på 3200 mAh.

Har hele 8 GB minne

ZTE

Den andre nevneverdige egenskapen ved Nubia Z17 er at den er uvanlig velutstyrt på minnefronten. Telefonen kan nemlig fåes med hele 8 GB minne, noe svært få andre mobiler, om noen, kan skryte på seg.

Ikke uventet er også de øvrige spesifikasjonene i den absolutte premium-klassen, med både den nye Snapdragon 835-brikken og opptil 128 GB lagringsplass. Mobilen har også en kropp som ifølge Nubia består av 98 prosent metall, og på baksiden finner vi en dobbel kameraløsning med oppløsninger på 12 og 23 megapiksler.

I likhet med Z11 er telefonen så å si rammeløs, riktignok kun på sidene. Skjermen er på 5,5 tommer og skilter med en ganske normal 1080p-oppløsning. I Kina ligger prisen på 4000 yuan for versjonen med 8 GB minne og 128 GB lagringsplass, som tilsvarer cirka 5000 norske kroner.

Norsk pris og lansering er ikke kjent, og med tanke på at mange kinesiske mobiler, inkludert ZTE sine, aldri har kommet til vesten er det usikkert om vi vil se den på våre breddegrader med det første.

Apple hadde nylig et lanseringsskred: Her er den nye iPad Pro-modellen »

Les også
ZTEs nye mobil har to skjermer og kan brettes sammen
Les også
Denne mobilen har en ekstra skjerm på baksiden
Les også
Vi elsket Honor 8 i fjor, nå kommer oppfølgeren
Les også
Xiaomis nye monstermobil har batteri som holder i to fulle dager
Les også
Asus' nye mobil har massivt batteri og hyggelig prislapp
Les også
LG lanserer billigmobil med et batteri som lar deg snakke i over ett døgn før du må lade
annonse

Les også