Til hovedinnhold

Razers ultralette Blade Stealth har fått større skjerm og mer krutt

Men kommer den til Norge?

I fjor stiftet vi bekjentskap med en syltynn og superlett ultrabook fra Razer ved navn Blade Stealth, og i en pressemelding har Razer nå kunngjort en aldri så liten oppgradert versjon av maskinen, som seg hør og bør.

Maskinen heter altså fremdeles Blade Stealth, og en av de største endringene er at maskinens skjerm nå har vokst til 13,3 tommer, opp fra 12,5 tommer på de foregående modellene.

Ennå slank og tynn

Til tross for dette, og at innmaten selvsagt også er oppjustert, har maskinen like slank livvidde som før. Det vil si at den fremdeles skilter med en tykkelse på beskjedne 1,31 centimeter. Samtidig er vekten også fremdeles meget lav og har kun økt marginalt til 1,33 kilogram, der forgjengeren veide 1,25 kilogram.

Den nye maskinen har også de samme ytre dimensjonene som den forrige versjonen, som har blitt mulig ved at Razer rett og slett har høvlet bort 50 prosent av tykkelsen på rammen rundt skjermen. Oppløsningen ligger på 3200 x 1800 piksler.

Av øvrige spesifikasjoner leveres nye Blade Stealth med opptil Intel Core i7-7500U-prosessor på 2,7 GHz av Kaby Lake-typen, opptil 16 GB minne og SSD-lagringsplass på 256 GB, 512 GB eller 1 TB.

Tilkoblingene omfatter Thunderbolt 3.0 via USB Type-c, to USB 3.0-porter og HDMI 2.0a, i tillegg til Wi-Fi og Bluetooth. PC-en har ellers individuelt baklyste taster, og batteritiden skal ligge på 9 timer.

Som før kan maskinen også fåes i de to skjermstørrelsene 12,5 tommer med oppløsninger på enten 2560 x 1440 piksler eller 4K-oppløsning på 3840 x 2160 piksler, og også disse utgavene har altså fått oppgradert innmat.

Den amerikanske startprisen ligger på 1400 dollar, og Razer sier maskinen skal lanseres globalt neste måned. Men tar vi en titt på de norske sidene til Razer er det ikke mulig å finne den nye maskinen enda. Dermed er det fortsatt usikkert om maskinen blir å finne i norske butikkhyller med det første. Du kan imidlertid lese mer om maskinen på Razers amerikanske sider. Vi har forøvrig tatt kontakt med Razers nordiske PR-kontakt for å få et klart svar på tilgjengjelighet for nordmenn.

Her er Microsofts første, ekte bærbare PC »

Les også
Razers svindyre spillbærbare har endelig blitt mye billigere
Les også
Acers nye Chromebook kan du trygt miste på bakken
Les også
Razers mest populære tastatur kutter vekk tallknappene
Les også
Dette skal være verdens tynneste spillbærbare med GTX 1070
Les også
Panasonic slipper hybrid-PC som tåler «alt»
Les også
Razers spillbærbare beist har blitt enda bedre
annonse