Tek.no

Nyhet

Norge har verdens raskeste mobile bredbånd

Tar den globale førsteplassen hos Speedtest med ganske god margin.

Niklas Plikk, Tek.no
Eigil Knudsen
14 Aug 2017 08:11

Det er en kjensgjerning at Norge ligger ganske bra an når det gjelder gjennomsnittlig Internett-hastighet, med rangeringer i toppsjiktet i diverse undersøkelser. Nå viser det seg at Norge er eksepsjonelt god på de mobile netthastighetene, hvor vi nå har klatret helt til topps.

Nettstedet Speedtest, som måler globale netthastigheter hver måned, melder nemlig nå at Norge ligger på førsteplass når det gjelder den mobile, gjennomsnittlige netthastigheten – og attpåtil med ganske god margin.

Ifølge Speedtests målinger lå gjennomsnittlig nedhastighet i juli måned på 52,59 Mbit/s for mobilt Internett. Dette er et godt stykke foran Nederland, som lå på andreplass med en hastighet på 46,94 Mbit/s i målingen.

Norge har hatt en pen økning i den gjennomsnittlige. mobile bredbåndshastigheten, og det er hovedsakelig takket være Telenor..
Speedtest

Tok førsteplassen allerede i fjor

Norge inntok førsteplassen målinger allerede i september i fjor, da snitthastigheten økte hele 41 prosent sammenlignet med måneden før, til 43,73 Mbit/s. Denne økningen var en direkte konsekvens av at Telenor fjernet hastighetssperrene som regulerte mange abonnementstyper i fjor, som igjen var en konsekvens av selskapets store satsing på 4G-utbyggingen.

Isolert sett hadde Telenor som leverandør en snitthastighet på 58,58 Mbit/s i juli måned. Dette er er godt stykke foran hovedkonkurrenten Telia, som ifølge Speedtests målinger endte med en snitthastighet på 45,93 Mbit/s i samme periode.

Når det gjelder den ikke-mobile bredbåndshastigheten ligger Norge imidlertid et godt stykke lenger ned på listen i Speedtest-målingene for juli. Med en gjennomsnittlig nedlastingshastighet på 57,78 Mbit/s inntar Norge en 19.-plass, mens Singapore ligger på førsteplass med solide 154,38 Mbit/s. Vårt naboland Sverige ligger til sammenligning på åttendeplass med 73,66 Mbit/s.

Denne gir deg trådløs mobillading til en billig penge »

Les også
Norge har fremdeles verdens raskeste mobile bredbånd
Les også
Flere av fiber- og kabelkundene til Telenor og Canal Digital får raskere nettlinje
Les også
Telia datapakker til mobilt bredbånd koster 400 prosent mer enn før
Les også
Alle operatørene har oppdatert med EU-roaming inkludert - dette er de beste abonnementene nå
Les også
Den store dekningstesten 2017: Vi har kjørt nesten 12 000 kilometer og målt 1,1 millioner punkter. Dette er Norges beste 4G-nett
Les også
Derfor får du ikke ringt i Telenor-nettet nå
annonse

Les også