Verdens nest største torrentnettsted er stengt

ExtraTorrent er nå borte.

Jakten på nettpirater har blitt trappet kraftig opp de siste årene, noe mange torrentnettsteder har merket på kroppen, ikke minst selve kongen The Pirate Bay. Nå melder nettstedet TorrentFreak at en annen hovedaktør har lagt inn årene, nemlig ExtraTorrent.

ExtraTorrent, verdens nest største torrentnettstedet etter The Pirate Bay, ble brått stengt på Norges nasjonaldag 17. mai.

På tjenestens hjemmeside finner man i skrivende stund kun en kort melding hvor det opplyses at ExtraTorrent er nedlagt på permanent basis, at alle speilnettsider er borte og at alle data er slettet. En liten takk til støttespillerne er også på plass.

Tjente på KickAssTorrent-nedleggelse

Nettstedet benytter også anledningen til å advare mot falske ExtraTorrent-nettsider som måtte dukke opp heretter. En av operatørene av torrentsiden bekreftet personlig overfor TorrentFreak at siden er borte for godt, uten å komme med flere detaljer om hva som ligger bak.

Dette er skjermen som nå møter ExtraTorrent-brukerne.

ExtraTorrent ble startet i 2006 og ble i november 2016 den nest største aktøren blant torrentnettstedene. Mye av grunnen til veksten den siste tiden var at en annen stor aktør, KickAssTorrents, gikk ned for telling i juli i fjor, noe som førte til en kraftig økning i trafikken hos både The Pirate Bay og ExtraTorrent.

Av andre ofre for storoffensiven mot torrentmiljøet den siste tiden finner vi Torrentz, som på et tidspunkt også var blant de største aktørene og som kastet inn håndkleet i august i fjor. Torrentnettsider er imidlertid som kjent vanskelige å få has på og kampen pågår stadig, blant annet i form av å tvinge nettilbydere til å blokkere nettsidene, et tiltak som har blitt trappet opp i senere tid.

En del torrentnettsteder har også en tendens til å komme tilbake »

Les også
Stort narkonettsted ble stengt av politiet
Les også
Enda en stor torrenttjeneste har stengt portene
Les også
Er Torrent-æraen over?
Les også
KickassTorrents-brukerne har funnet alternativer
annonse