Til hovedinnhold

Nå kommer Pascal til bærbare

Ventes lansert på Gamescom.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Nvidia har kommet med flere spennende grafikkortnyheter for stasjonære PC-er i løpet av våren og sommeren, blant annet har vi allerede testet både GTX 1060, GTX 1070 og GTX 1080. Og for kort tid siden kom også toppmodellen Titan X og arbeidsstasjonskortet Quadro P6000.

Felles for alle de nye kortene er at de er basert på Nvidias nye og kraftige Pascal-arkitektur.

Nå melder nettstedet Digitimes at det ventes at Nvidia snart vil lansere Pascal også for bærbare PC-er. Dette skal skje på den store spillmessen Gamescom i Köln i Tyskland den 17.-21. august.

Flere nye Pascal-baserte PC-er vil bli vist frem

Det meldes også om at Nvidia vil slutte å bruke «M»-prefikset etter produktnavnet for å skille mellom grafikkortene for bærbare og stasjonære.

Nvidia vil lansere både GTX 1060, 1070 og 1080 for bærbare PC-er under arrangementet, og det hevdes at nå som GPU-ene for bærbare og stasjonære får identiske navn så vil også ytelsen være identisk. Tidligere har bærbarversjonene av Nvidias GPUer typisk hatt lavere ytelse enn de som er beregnet på stasjonære PC-er.

Ifølge Digitimes ventes det at en rekke produsenter av bærbare PC-er vil vise frem produkter med Pascal på messen. Blant produsentene er Asus, MSI og Gigabyte, skal vi tro nettstedet.

Siden opplysningene ikke er bekreftet av Nvidia, må vi ta dem med en liten klype salt. Spesielt det med lik ytelse i bærbare og stasjonære synes vi virker litt merkelig – ettersom de kraftigste grafikkortene til stasjonære PC-er har et strømforbruk som gjør dem uegnet til bruk i bærbare PC-er. Men dette får vi nok vite mer om under Gamescom.

Aldri har det vært morsommere å være PC-spiller på budsjett:
Vi har testet nye Nvidia GTX 1060 »

annonse