Tek.no

Nyhet

Google kvitter seg med robotselskapet som ga oss menneskelignende «Atlas»

Nå spøker det for de forbrukerrettede robotproduktene fra Google.

Boston Dynamics
18 Mar 2016 11:00

Google satte seg virkelig på kartet i robotverdenen etter at de kjøpte selskapet Boston Dynamics i 2013. Selskapet spesialiserte seg på avanserte roboter, deriblant mye omtalte «Atlas». Nå ser det imidlertid ut til at at Google ikke vil ha noe mer med dette å gjøre.

Nettstedet Bloomberg har nemlig fått nyss om at Google rett og slett ønsker å selge unna hele Boston Dynamics, og kvitter seg i så fall med mesteparten robotvirksomheten sin. Opplysningene stammer fra et par anonyme kilder.

Stridigheter

Årsaken skal være at sjefene i Alphabet, Googles moderselskap, er bekymret for at Boston Dynamics ennå ikke er i nærheten av å lage et salgbart produkt det går an å tjene penger på.

Google

Det skal også ha oppstått uenigheter innad i selskapet umiddelbart etter oppkjøpet i 2013 som har tilspisset seg den siste tiden. Disse stridighetene skal blant annet ha gått ut på at Boston Dynamics viste seg lite villige til å arbeide med øvrige Google-ingeniører, og at selskapet ble oppfattet som «innestengt».

Toyota og Amazon interessert

Sjefen for robotavdelingen hos Google skal blant annet ha forsøkt å få til et samarbeid med Boston Dynamics-teamet om en rimelig, elektrisk robot ment for forbrukermarkedet, men skal ha blitt møtt med liten samarbeidsvilje.

Blant de aktuelle kandidatene til å kjøpe selskapet fra Google er visstnok den japanske bilprodusenten Toyota, nærmere bestemt selskapets forskningsavdeling Toyota Research Institute. Nettbutikkgiganten Amazon skal også være interessert. Sistnevnte bruker roboter til å plukke varer i lagrene sine, og som kjent har selskapet også leveringsdroner på gang.

Roboter kan brukes til så mangt: I Japan finnes det nå et hotell som kun bemannes av roboter »

(Via Engadget)

Les også
Dette er «Schaft», Googles nye tobeinte robot
Les også
Det tok disse robotene 3000 timer og 800 000 forsøk på å kunne gripe objekter som et menneske
Les også
I Japan har de åpnet hotell hvor menneskelige ansatte bare blir tilkalt i nødstilfeller
Les også
Atlas har fått kuttet kabelen
annonse