Tek.no

Nyhet

Dette kunne vært Windows 8

Tidlig utgave av operativsystemet vist fram.

Microsoft
Vegard Ottervig
22 Nov 2012 05:30

Microsofts nyeste operativsystem, Windows 8, kom ut 26. oktober og overrasket kanskje mange da det var et stort fokus på det som tidligere ble kalt Metro-grensesnittet.

De mobiltilpassede flisene er både elsket og hatet, men det ser ut som designen har kommet for å bli. Nå har det dukket opp bilder av hvordan det nye operativsystemet så ut i sine uferdige spedbarnsdager. Bildene kan du se nederst i saken.

Pocahontas

Det er nettsiden istartedsomething.com som først postet bildene av 2010-utgaven av Windows 8. På en video prater nemlig Jensen Harris fra Microsoft om utviklingen av operativsystemet på UX Week 2012.

I videoen dukker det opp noen tidlige bilder av Windows 8, som viser hvordan grensesnittet så ut allerede i 2010 – altså året etter utgivelsen av Windows 7.

De første designene av Windows 8 hadde visstnok kodenavnet «Pocahontas». Ifølge Harris ble bildene han viste fram under foredraget brukt i en intern «visjonsdag» hos Microsoft, der alle designernes ideer til Windows 8 skulle samles og pakkes inn i én felles visjon.

Store og små endringer

Som dere kan se på bildene nedenfor, er det mye av det grunnleggende som har bestått mellom 2010 og 2012. Starskjermen à 2010 ser mer rotete ut enn dagens utgave, men de fundamentale elementene er likevel på plass.

Charms-menyen har gjennomgått en vesentlig endring, med færre ikoner i dag, mens låseskjermen er så å si uforandret.

Les vår test av Windows 8 »

Se Jensen Harris prate om utviklingen av Windows 8 på UX Week 2012 i videoen nedenfor:

(Kilder: istartedsomething, UX Week)

Se også flere bilder av det uferdige operativsystemet i galleriet:

Les også
Windows 8 blir fem ganger dyrere
Les også
Windows 8-salget går tregt
Les også
Erstatter berøring med ultralydteknologi
Les også
Microsoft vil låse nye spill til Windows 8
Les også
Windows 8: Vi har stortestet Windows 8
annonse

Les også