Tek.no

Nyhet

Nvidia selger skjermkort så det synger

Har levert en solid kvartalsrapport denne uken.

Nvidia
Niklas Plikk
12 Nov 2012 10:59

Nvidia har nettopp publisert sin siste kvartalsrapport for regnskapsåret 2013, og tallene er veldig sterke.

Omtrent samtlige poster har sett en vekst fra samme kvartal i fjor, og den totale omsetningen har økt til 1,2 milliarder dollar – 12,9 prosent opp fra fjoråret.

Imponerende vekst

PC-salget har vært dalende det siste året, og komponentprodusenter har måttet forsøke finne nye inntektskilder for å holde seg flytende. For Nvidias del har de lykkes til de grader, og tjener nå penger på alt fra dedikerte skjermkort for spillmasker til knøttsmå grafikkprosessorer i mobiltelefoner:

– Kepler-skjermkort har vunnet frem på nisjemarkedet for PC-er, fra gaming- til design- og supermaskiner. Tegra har også vært med å gitt kraft til noen av de mest innovative nettbrettene, mobiltelefonene og bilene på markedet, skriver Nvidiasjefen Jen-Hsun Huang i en pressemelding.

Den største andelen av inntektene til Nvidia kom dette kvartalet fra skjermkort på forbrukermarkedet. Det inkluderer hele den nye 600-serien til selskapet, som strekker seg fra Ultrabooker og helt opp til de heftigste spillmaskinene på markedet. Dette segmentet dro inn 739,6 millioner dollar, en økning på 14,7 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

På bedriftssiden har Nvidia også vokst, men "bare" med 4,2 prosent fra fjoråret. Det er i stedet på mobilmarkedet Nvidia har vokst aller mest, takket være ARM-prosessorene i Tegra-familien. Her dro Nvidia inn 243,9 millioner dollar, en økning på hele 35,7 prosent fra samme kvartal i fjor, og 27,6 prosent sammenliknet med kvartalet før.

Googles Nexus 7 og Microsoft Surface RT sies å ha hatt en del å si for Tegras salgstall, og gitt Nvidia solid drahjelp på forbrukermarkedet.

Utbetaler til aksjeeiere

De positive tallene har ført til at selskapet sitter med en saftig overskudd på 209 millioner dollar. Disse pengene skal blant annet deles blant aksjeinnehaverne, samt å kjøpe opp flere av selskapets egne aksjer.

Selv om Nvidia gjør det virkelig bra om dagen, er ikke situasjonen den samme for erkerivalen AMD, som har blitt nødt til å kutte tusenvis av stillinger.

(Kilde: Sweclockers, Tech Radar)

Les også
Microsoft soper inn penger
Les også
Slik får du rå spillgrafikk
Les også
AMD kan bli nødt til å kutte dypt
Les også
Nvidias siste 600-skjermkort er på vei
annonse

Les også