Til hovedinnhold

Full kontroll på stjålet mobil

Mister du mobilen kan du ganske enkelt skaffe en ny, koble den til nettet, og få tilbake innstillingene og alt innholdet du hadde på den gamle (også bilder, musikk og MMS). Og skulle noen ville bruke din tapte mobil får de seg en overraskelse. Du kan nemlig gjøre telefonen ubrukelig, samtidig som du får vite vedkommendes mobilnummer.

Telenor

I desember kjøpte Telenor selskapet Touch Mobility fra sitt datterselskap Kjedehuset. Nå fusjonerer Telenor selskapet med Smartphones, som også er Telenor-eid.

Etter sammenslåingen vil det nye selskapet være et utviklings- og konsulenthus med en rekke smarte løsninger, ikke bare for bedriftsmarkedet.

Smartphones

Smartphones har tidligere utviklet flere løsninger for ulike områder, som mobil opplæring, fjernadministrasjon av mobiltelefoner og såkalte vertstjenester for e-post (Mobile Device Management, Hosted Exchange og Nokia Intelllisync Mobile Suite). I tillegg har selskapet drevet rådgivning (kjøpte opp Mobile Minds) og skreddersøm, primært for bedrifter med løsninger basert på Windows Mobile.

Hvilke tjenester selskapet vil videreføre etter fusjonen er noe uklart. Flere av løsningene Smartphones tilbyr i dag er mer eller mindre identiske med løsningene fra Touch Mobility.

Touch Mobility

Touch Mobility har drevet utvikling av en løsning for fjernadministrasjon av mobiltelefoner, en løsning som er døpt Mozo, og finnes i tre ulike versjoner. De tre er:

  • Professional: Full fjernadministrasjon av mobiltelefoner for IT-ansvarlig i en bedrift
  • Standard: Sikker PIM for bedrifter (Personal Information Management)
  • Operations: Samme løsning som Professional, men administrert av Touch Mobility.

I løpet av neste måned lanseres to nye versjoner som er rettet mot privatmarkedet:

  • Mozo Backup: Mister du mobiltelefonen vil du ha en sikkerhetskopi av innholdet på en server. Dette kan du føre over til din nye mobiltelefon. Virker på nesten alle mobiltelefoner, og sikrer også informasjon som SMS-meldinger.
  • Mozo Security: Sikkerhetsløsning som i tillegg til sikkerhetskopiering også lar deg slette informasjon fra en tapt telefon, osv.

Alle detaljene rundt de nye løsningene er ennå ikke offentliggjort. Prisene er heller ikke klare.

Mer om
annonse