Til hovedinnhold

Apple saksøkes over 3G-flause

Det er amerikanske Jessica Alena Smith som har saksøkt Apple, med begrunnelsen at 3G-ytelsen på de nye Iphone er for dårlig – tross aggressiv markedsføring fra selskapet, skriver Ars Technica. Hun håper initiativet vil føre til et gruppesøksmål mot Apple, og tatt i betraktning at selskapet foreløpig ikke har klart å komme opp med en fiks på problemet, kan Smiths søksmål være toppen av isberget.
Villedende markedsføring
- Dobbelt så kjapp for halve prisen, lovte Apples reklame for sin nye Iphone, en kampanje som har hatt massiv dekning i amerikanske medier. Men brukere over hele verden har rapportert dårlig dekning og feil ved bruk av Iphones 3G-funksjon.
Det viser seg at følsomheten for signalet fra 3G-senderne er lavere enn det skal være på enkelte Iphones, noe som fører dårligere dekning og lavere hastigheter. Professor i mikrobølgeteknikk Claes Beckman ved Høyskolen i Gävle sier til svenske Ny Teknik at det er en kjent ”barnesykdom” for nye mobiler å ha en slik feil, og at produktet burde byttes hvis kunden oppdager feilen.
Oppdatering
Etter å ha tidd om problemet i flere uker, erkjente Apple tidligere denne uken at det er problemer med 3G-dekningen og slapp mandag en oppdatering til Iphone 3G som ifølge selskapet skal forbedre 3G-kommunikasjonen. Nøyaktig hva som ble adressert i oppdateringen er ikke kjent, og brukere har rapportert at fiksen ikke fungerer optimalt.
Søksmålet som nå er levert ber om at Apple må reparere eller erstatte alle defekte enheter og betale en uspesifisert erstatning, renter og advokathonorar. Så langt har selskapet ikke kommet med noen uttalelse i forbindelse med søksmålet.

Mer om
annonse