Tek.no

Nyhet

Ser OL i opptak

Marte Ottemo
16 Feb 2010 14:00

TV-seere med tilgang til PVR, dekoder med opptak, benytter denne aktivt og ofte under OL i Vancouver, viser en undersøkelse Get har gjort hos sine kunder.
Over halvparten vil ta opp OL-sendinger en eller flere ganger om dagen, og nesten like mange vil benytte serieopptak for å få med seg alle øvelsene i sin favorittgren. Bare sju prosent av de spurte hadde planer om å se åpningsseremonien natt til lørdag direkte, mens hele 47 prosent tok den opp for å se senere.
- Hovedpoenget med en PVR er å kunne se hva du vil, når du vil. Mange vil ha med seg en spektakulær begivenhet som en åpningsseremoni, men ser den heller til lørdagsfrokosten enn midt på natten, sier Tom Jahr i Get.

Ser mer med PVR
Hele 94 prosent av de spurte har planer om å se OL på TV. Rundt 40 prosent regner med å se i snitt tre timer eller mer OL-sendinger daglig, 25 prosent vil se i snitt to timer per dag, mens 27 prosent vil se en time eller mindre per dag.
Og opptakeren gjør at vi ser mer sport på TV. Nesten 60 prosent mener de ville sett mindre på TV-sendinger fra OL om de ikke hadde en PVR. 30 prosent ville sett like mye, mens kun 2,4 prosent ville sett mer på OL uten dekoder med opptaksfunksjonalitet.
Undersøkelsen viser også at nær halvparten vil benytte seg av serieopptak, slik at dekoderen automatisk tar opp for eksempel alle langrennsøvelser.

Holder husfreden
Kun 12 prosent forventer krangling om hva en skal se på TV under OL, og mye tyder på at det er dekoderen som sørger for fred og fordraglighet. Mer enn 4 av 10 svarer nemlig at bruk av PVR bidrar til mindre krangling i husstanden.
På spørsmål om hvilken OL-gren man gleder seg aller mest til å se svarer 35 prosent skiskyting, etterfulgt av langrenn (29 prosent) og alpint (sju prosent). Minst populært er aking, bob og skeleton.

Les også
OL på mobilen for alle
Les også
OL-appen du bare må ha
Les også
10 tips for et vellykket TV-OL
Les også
OL gull verdt for MiniTV
Les også
Styr Get-dekoderen fra mobilen
Les også
TV-skolen: PVR-dekodere
annonse

Les også