Tek.no

Nyhet

Bensinstasjon-lader får skylden for at gutterommet tok fyr

Tenåringen fikk tredjegrads forbrenning.

(Privat) Rob Schultz/montasje
15 Mai 2015 15:24

Bruker du en uoffisiell lader til mobilen din? Vi hører stadig vekk skrekkhistorier som minner oss på at slike ladere kan være farlige i bruk. Her kommer enda en påminnelse.

En 16 år gammel gutt fra Canada fikk tredjegradsforbrenning flere steder på kroppen, samt svimerker på sengen sin og i på rommet, etter at iPhone-en hans tok fyr. Da brannen oppstod, var mobilen koblet til en uoffisiell iPhone-lader som var kjøpt på en lokal bensinstasjon, skriver Phone Arena.

Slik så senga til 16-åringen ut etter brannen. Foto: (Privat) Scotty Aitken

Brannvesenet har ikke har kommet med en formell konklusjon for hvordan brannen startet, men familien er sikre på at det har med laderen å gjøre. Og at tenåringen i huset ladet mobilen over natta. Heretter vil de derfor gjøre ting annerledes, sier faren i huset, Rob Schultz:

– Vi skal aldri med lade mobilene om natten. Det er i alle fall sikkert. Det er bare for mange ting som kan gå galt. Vi må rett og slett lade mens vi er våkne for å holde et øye med mobilen. Å lade på sengekanten er i alle fall helt utelukket nå, sier Schultz til Globalnews.ca.

Familien klarte å slukke brannen med eget brannslokningsapparat, men guttens soverom fikk store brannskader.

Dyre iPhone-ladere

At folk tyr til tredjepartsladere er for øvrig forståelig. De offisielle Apple-laderne kan koste mange hundre kroner. I Apple Store koster for eksempel en halvmeters Lightning-kabel (kun kabelen!) 179 kroner. I tillegg må du punge ut 179 kroner til for en 5-watts strømsforsyning, og det er den billigste løsningen.

På en bensinstasjon vil du kanskje få en uoffisiell lader til under halvparten av prisen. Alle CE-merkede ladere er på papiret godkjent i Norge, og skal være trygge i bruk. Når vi likevel hører at tilsvarende ladere som selges i et land som Canada kan ta fyr, kan det kanskje være en ekstra trygghet å punge ut for en original lader også her.

Familien Schultz og det lokale brannvesenet fokuserer imidlertid mest på at man ikke bør lade mobilen om natten. Det samme rådet gjelder også i Norge.

Vi droppet ladekabelen i en uke
IKEAs trådløse lading er genial... Men ikke hvis du har iPhone »

(Kilder: Phone Arena, Globalnews.ca)

Les også
iPhone 6 Plus selvantente ved sengekanten
annonse

Les også